KAN: Slonovi samo 1:1 sa Gvinejom!

Fudbaleri Obale Slonovače razočarali su igrom na startu Kupa afričkih nacija, ali su uspeli da odigraju nerešeno 1:1 sa reprezentacijom Gvineje u prvom kolu D grupe.

Fudbal 20.01.2015 | 21:20
KAN: Slonovi samo 1:1 sa Gvinejom!

Dugo su "slonovi" lutali, iako su ih na terenu predvodili Jaja Ture, Žervinjo, Salomon Kalu i novi napadač Mančester sitija Vilfred Boni, bili su u podređenom položaju i malo je nedostajalo da budu poraženi.

Gvineja je bolju partiju u prvom poluvremenu krunisala u 36. minutu kada je desni bek Serž Orije očajno reagovao i glavom spustio loptu protivničkom napadaču Jatari koji ju je iz okreta zakucao pod prečku, a pre toga je Žervinjo iz odlične prilike pogodio prečku umesto prazne mreže.

Na isteku sat vremena fudbaler Rome je bez potrebe udario Nabija Keitu rukom u glavu i zasluženo dobio crveni karton, što ga je prilično razbesnelo, a što je izgleda bilio potrebno njegovim saigračima kako bi se probudili.

Mogao je Ibrahima Traore nedugo zatim da reši pitanje pobednika, ali je prečka bila na strani "slonova", a onda se Jaja Ture razigrao, u 72. minutu pronašao Bonija koji je odlično proigrao rezervistu Sejdua Dumbiju i on je pogodio donji levi ugao za podelu bodova.

Komentari / 0

Ostavite komentar