Срби ''удавили'' Русе!

"Делфини" декласирали домаћи састав у 3. колу Светске лиге.

Остали спортови 20.01.2015 | 21:00
Срби ''удавили'' Русе!

Ватерполо репрезентација Србије савладала је у Астрахању домаћу селекцију Русије са 17:8 (4:2, 4:1, 5:2, 4:3), у 3. колу Б групе Светске лиге.

Изабраници селектора Дејана Савића наставлили су у истом ритму на путу ка одбрани трофеја у Светској лиги постигавши трећу победу заредом, након што су претходно декласирали Шпанију у Нишу (9:1) и Немачку у Хамбургу (19:10).

Није их пореметило то што су у руски град стигли са даном закашњења након проблема са авио везама због магле, а одличном игром нису дозволили домаћој селекцији ни најмању шансу да се понадају успеху.

Русија - Србија 8:17 (2:4, 1:4, 2:5, 3:4)!

Пред око 1.500 гледалаца на базену Пушкин, судили су Будрамис (Грчка) и Уз (Турска).

РУСИЈА: Иванов, Одонцов 1, Зинатулин 1, Сушков, Иванков 1, Андрјуков, Степањук 3, Латипов, Бишков, Нагајев 2, лисунов, Антипов, Корњејев.

СРБИЈА: Г.Пијетловић, Мандић 2, С.Рашовић 1, Ранђеловић, Суботић 2, Д.Пијетловић 1, Јакшић 2, В.Рашовић, Рађен 1, Филиповић 5, Убовић 1, С.Митровић 2, Ристичевић.

Играч више: Русија 11 (4), Србија 7 (5).
Петерци: Србија 1 (1).

Руси су само повели, да би у наставку расположени капитен Филиповић преузео ствар у своје руке и после четири минута било је 4:1 за нашу репрезентацију.

У другој четвртини головима Суботића, Јакшића и Убовића Србија је одмакла на 7:2 и већ тада било је јасно да убедљива победа не долази у питање.

Савићев ослабљени састав функционисао је одлично са играчем мање, Гојко Пијетловић био је поуздан на голу, а напад је деловао веома моћно.

"Задовољан сам резултатом и односом према утакмици. Обавили смо посао, предстоје нам још три сусрета и настављамо по плану. Не треба заборавити да је пут био напоран, али срећом, то се није осетило", рекао Савић после меча.

У наредној утакмици Светске лиге ватерполисти Србије гостују 17. фебруара репрезентацији Шпаније.

Коментари / 0

Оставите коментар