АО на Твитеру: Ноле најпопуларнији!

Други такмичарски дан на Аустралијан опену је за нама, а поред онога што пружају на терену, најбољи тенисери и тенисерке привлаче пажњу и мимо њих. Чак и када се о њима само прича. Ово је прича о коме се и колико - прича.

Тенис 20.01.2015 | 23:00
АО на Твитеру: Ноле најпопуларнији!

Организатори уводног гренд слем турнир у 2015. години су спремно дочекали почетак надметања, пратећи и шта се, колико и како, о учесницима пише на интернету, тачније на тамошњој друштвеној мрежи Твитер.

И, после два дана, неке ствари већ су постале више него јасне: највише се пише о Рафаелу Надалу, а највише позитивних порука упућено је на рачун Новака Ђоковића.

Када је реч о првој категорији, колико је ко пута спомињан, у прва два дана апслутни лидер је Шпанац Надал - чак 273.326 твитова било је посвећено њему, а другопласирани Роџер Федерер је споменут 95.142 пута. Следе Новак Ђоковић са 79.472, па Марија Шарапова (58.836), наша Ана Ивановић (49.788), те Серена Вилијамс (26.584) и остали.

Међутим, организатори Аустралијан опена "мере" и колико је ко имао позитивних коментара од укупног броја спомињања на Твитеру и ту већ Новак заузима прво место.

Наиме, од свих помињења Ђоковића, 88% је било позитивно, што му је после два "радна дана" у Мелбурну донело лидерску позицију испред Роџера Федерера (85%), Ендија Мареја (81%) и Рафаела Надала (80%), док је Ана Ивановић на деветом месту, са 69%.

Ови подаци се мењају из минута у минут и пресек стања који смо навели био је "на снази" када је одигран последњи меч другог такмичарског дана на Аустралијан опену.

Коментари / 0

Оставите коментар