AO na Tviteru: Nole najpopularniji!

Drugi takmičarski dan na Australijan openu je za nama, a pored onoga što pružaju na terenu, najbolji teniseri i teniserke privlače pažnju i mimo njih. Čak i kada se o njima samo priča. Ovo je priča o kome se i koliko - priča.

Tenis 20.01.2015 | 23:00
AO na Tviteru: Nole najpopularniji!

Organizatori uvodnog grend slem turnir u 2015. godini su spremno dočekali početak nadmetanja, prateći i šta se, koliko i kako, o učesnicima piše na internetu, tačnije na tamošnjoj društvenoj mreži Tviter.

I, posle dva dana, neke stvari već su postale više nego jasne: najviše se piše o Rafaelu Nadalu, a najviše pozitivnih poruka upućeno je na račun Novaka Đokovića.

Kada je reč o prvoj kategoriji, koliko je ko puta spominjan, u prva dva dana apslutni lider je Španac Nadal - čak 273.326 tvitova bilo je posvećeno njemu, a drugoplasirani Rodžer Federer je spomenut 95.142 puta. Slede Novak Đoković sa 79.472, pa Marija Šarapova (58.836), naša Ana Ivanović (49.788), te Serena Vilijams (26.584) i ostali.

Međutim, organizatori Australijan opena "mere" i koliko je ko imao pozitivnih komentara od ukupnog broja spominjanja na Tviteru i tu već Novak zauzima prvo mesto.

Naime, od svih pominjenja Đokovića, 88% je bilo pozitivno, što mu je posle dva "radna dana" u Melburnu donelo lidersku poziciju ispred Rodžera Federera (85%), Endija Mareja (81%) i Rafaela Nadala (80%), dok je Ana Ivanović na devetom mestu, sa 69%.

Ovi podaci se menjaju iz minuta u minut i presek stanja koji smo naveli bio je "na snazi" kada je odigran poslednji meč drugog takmičarskog dana na Australijan openu.

Komentari / 0

Ostavite komentar