Дијалог у Бриселу биће настављен

Премијер Србије Александар Вучић рекао је да ће бити наставка дијалога Београда и Приштине у фебруару у Бриселу, без обзира на изјаве приштинског званичника Хашима Тачија да је рудник "Трепча" богатство Косова и да не жели о томе да преговара са Србијом.

Србија 20.01.2015 | 17:02
Дијалог у Бриселу биће настављен

"Мислим да је са наше стране било веома озбиљно и одговорно понашање, али, ми смо само обични људи, а ти лидери у небесима кажу да неће да преговарају. Па добро, онда се неће појавити у Бриселу. Али, плашим се да ће како знају и умеју да трче до Брисела", рекао је Вучић за Б92.

Он је навео да је Србија увијек спремна да разговара и да иде на дијалог.

"Ако Тачи каже да нема преговора, то је велика сила, он је велики лидер свог народа, ја сам обичан човек и ја не могу тако да претим. Али за сада му /Тачију/ то изгледа није прошло", рекао је Вучић.

Он је истакао да ће представници Београда да иду у Брисел на наставак преговора, као и на свако друго мјесто и да неће бјежати од дијалога.

"Тако силни лидери увек могу те ствари да заврше, али до сада им нешто није ишло. Видећемо како ће убудуће", рекао је Вучић.

Он је напоменуо да су званичници Србије разговарали са представницима земаља Квинте и да су успјели да се изборе "за нешто што је нормално".

"Није то питање подршке међународне заједнице, то је питање коректног тумашења ситуације у којој смо се нашли. Ми нисмо отворили питање имовине у Бриселу, а они /Приштина/ су желели пре тога да заврше све око имовине. Ако завршите без наше сагласности скијалишта на Брезовици, `Трепчу`, трафо Газиводе и Велаче, па шта нам онда остаје?", рекао је Вучић.

Коментари / 0

Оставите коментар