Dijalog u Briselu biće nastavljen

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će biti nastavka dijaloga Beograda i Prištine u februaru u Briselu, bez obzira na izjave prištinskog zvaničnika Hašima Tačija da je rudnik "Trepča" bogatstvo Kosova i da ne želi o tome da pregovara sa Srbijom.

Srbija 20.01.2015 | 17:02
Dijalog u Briselu biće nastavljen

"Mislim da je sa naše strane bilo veoma ozbiljno i odgovorno ponašanje, ali, mi smo samo obični ljudi, a ti lideri u nebesima kažu da neće da pregovaraju. Pa dobro, onda se neće pojaviti u Briselu. Ali, plašim se da će kako znaju i umeju da trče do Brisela", rekao je Vučić za B92.

On je naveo da je Srbija uvijek spremna da razgovara i da ide na dijalog.

"Ako Tači kaže da nema pregovora, to je velika sila, on je veliki lider svog naroda, ja sam običan čovek i ja ne mogu tako da pretim. Ali za sada mu /Tačiju/ to izgleda nije prošlo", rekao je Vučić.

On je istakao da će predstavnici Beograda da idu u Brisel na nastavak pregovora, kao i na svako drugo mjesto i da neće bježati od dijaloga.

"Tako silni lideri uvek mogu te stvari da završe, ali do sada im nešto nije išlo. Videćemo kako će ubuduće", rekao je Vučić.

On je napomenuo da su zvaničnici Srbije razgovarali sa predstavnicima zemalja Kvinte i da su uspjeli da se izbore "za nešto što je normalno".

"Nije to pitanje podrške međunarodne zajednice, to je pitanje korektnog tumašenja situacije u kojoj smo se našli. Mi nismo otvorili pitanje imovine u Briselu, a oni /Priština/ su želeli pre toga da završe sve oko imovine. Ako završite bez naše saglasnosti skijališta na Brezovici, `Trepču`, trafo Gazivode i Velače, pa šta nam onda ostaje?", rekao je Vučić.

Komentari / 0

Ostavite komentar