Из Шефилда пријете Тотенхему: Пребићемо вас!

Жозе Бакстер из Шефилд јунајтеда сматра да су премијерлигашки фудбалери сувише "мекани" и да нису навикли на жестоке дуеле са играчима из нижих рангова, којима је то предност у мечевима националних купова.

Фудбал 21.01.2015 | 10:00
Из Шефилда пријете Тотенхему: Пребићемо вас!

Дугачке лопте и скок игра, али и оштар клизећи или лакат у главу противника - све су то некада били синоними за енглески фудбал.

Иако и даље важи теорија да се на Острву игра чвршће и грубље него у већини других земаља, стил игре најбољих енглеских клубова данас је доста другачији и блажи него пре десет и више година.

Нападач Шефилд јунајтеда, Жозе Бакстер, сматра да је управо у томе предност мањих клубова када се у престижним националним куповима састају са ривалима из највишег ранга.

По мишљењу 22-годишњег нападача пониклог у Евертону, премијерлигашки фудбалери су превише "мекани".

"Премијер лига је невероватна лига, вероватно најбоља на свету, али њени играчи нису навикли на оштре дуеле и стална уклизавања, уношење противничких играча у лице, ударање и непомагање да устану када их претходно фаулираш... То је наша предност. Можда звучи луди, али зато смо ту где јесмо", изјавио је Бакстер за британски Телеграф уочи полуфиналног двомеча Лига купа против Тотенхема (21. и 28. јануара).

"Премијерлигашки играчи су врхунски техничари, али су превише фини и не желе да их неко удара. То им се догађа само када играју са нама из нижих лига и сигуран сам да не воле то. Фудбал у Премијер лиги је много финији".

Бакстер је, такође, критиковао превише другарске односе међу играчима из највишег ранга.

"Превише је оног 'матеy, матеy' (мате - ортак, друг). Ја имам неколико другара у фудбалу, али се не грлим и не љубим са њима пре утакмица и све остало што иде уз то. Мој најбољи пријатељ, Џејмс Валас, игра за исти тим као и ја, али да је у противничком тиму, не бих проговарао са њим све док се утакмица не заврши".

Шефилд јунајтед са клупе предводи Најџел Клаф, син Брајана Клафа легендардног енглеског тренера, а од када је преузео екипу у октобру 2013, црвено-бели су у куп такмичењима успели да елиминишу неколико тимова из највишег ранга - Фулам, Астон Вилу, Вест Хем, Саутемптон и Квинс Парк Ренџерс.

Бакстер верује да тренуто седмопласирани тим Чемпионшипа може да елиминише и фаворизовани Тотенхем.

"Идемо у Лондон да им шефујемо и радимо ствари које им се не дешавају у Премијер лиги. До сада се то испоставило као успешно".

Ако се пласирају у финале, играчи Шефилд јунајтеда за трофеј Лига купа бориће се против Челсија или Ливерпула.

Коментари / 0

Оставите коментар