АО: Преокрет Монфиса за родитеље!

Француски тенисер Гаел Монфис пласирао се у друго коло Аустралијан опена великим преокретом против сународника Лукаса Пуија.

Тенис 20.01.2015 | 14:40
АО: Преокрет Монфиса за родитеље!

Монфис је изгубио прва два сета против Пуија, али је успео да се врати и слави са 6:7, 3:6, 6:4, 6:1, 6:4.

„Луди“ Француз је до тријумфа стигао захваљујући лошој процени ривала у претпоследњем гему, када је на брејк лопту одлучио да не одигра волеј, али је лоптица пала на линију.

Он ће се у следећој рунди борити против Јиржија Јановича који је са 3:1 елиминисао Јапанца Морију.

Тренутно 117. играч света боље је отворио дуел – сачекао је грешке Гаела у тај брејку и добио први сет, да би већ на старту другог направио брејк и одржао га до краја.

Чинило се да Монфис не може да се врати, али је за следећих сат времена стигао до изједначења 2:2.

Пуиј је одлучујући сет кренуо брејком за 3:0, када је уследио велики повратак Гаела који је освојио пет од следећих шест гемова за коначан тријумф.

Монфис, који је победу посветио родитељима, имао је 58 винера од којих су чак 23 били асеви, уз 32 неизнуђене и 7 дуплих сервис грешака. Са друге стране, Пуиј је меч завршио са 55 директних поена и десет грешака мање.

„Размишљао сам о својим родитељима који су ме гледали преко мора. Обећао сам им да ћу бити добар ове године“, рекао је Монфис у свом стилу после меча.

Новак Ђоковић лако се пласирао у другу рунду, док је Србија остала без представница у женској конкуренцји, после пораза Јелене Јанковић и Александре Крунић.

Дан код мушкараца обележио је пораз Фабија Фоњинија и сигурни тријумфи Стана Вавринке,Милоша Раонића и Кеија Нишикорија.

Викторија Азаренка добила је дерби првог кола против Слоун Стивенс, док је Каролина Вознијацки оправдала улогу фаворита у мечу са Тејлор Таунзенд.

Коментари / 0

Оставите коментар