AO: Preokret Monfisa za roditelje!

Francuski teniser Gael Monfis plasirao se u drugo kolo Australijan opena velikim preokretom protiv sunarodnika Lukasa Puija.

Tenis 20.01.2015 | 14:40
AO: Preokret Monfisa za roditelje!

Monfis je izgubio prva dva seta protiv Puija, ali je uspeo da se vrati i slavi sa 6:7, 3:6, 6:4, 6:1, 6:4.

„Ludi“ Francuz je do trijumfa stigao zahvaljujući lošoj proceni rivala u pretposlednjem gemu, kada je na brejk loptu odlučio da ne odigra volej, ali je loptica pala na liniju.

On će se u sledećoj rundi boriti protiv Jiržija Janoviča koji je sa 3:1 eliminisao Japanca Moriju.

Trenutno 117. igrač sveta bolje je otvorio duel – sačekao je greške Gaela u taj brejku i dobio prvi set, da bi već na startu drugog napravio brejk i održao ga do kraja.

Činilo se da Monfis ne može da se vrati, ali je za sledećih sat vremena stigao do izjednačenja 2:2.

Puij je odlučujući set krenuo brejkom za 3:0, kada je usledio veliki povratak Gaela koji je osvojio pet od sledećih šest gemova za konačan trijumf.

Monfis, koji je pobedu posvetio roditeljima, imao je 58 vinera od kojih su čak 23 bili asevi, uz 32 neiznuđene i 7 duplih servis grešaka. Sa druge strane, Puij je meč završio sa 55 direktnih poena i deset grešaka manje.

„Razmišljao sam o svojim roditeljima koji su me gledali preko mora. Obećao sam im da ću biti dobar ove godine“, rekao je Monfis u svom stilu posle meča.

Novak Đoković lako se plasirao u drugu rundu, dok je Srbija ostala bez predstavnica u ženskoj konkurencji, posle poraza Jelene Janković i Aleksandre Krunić.

Dan kod muškaraca obeležio je poraz Fabija Fonjinija i sigurni trijumfi Stana Vavrinke,Miloša Raonića i Keija Nišikorija.

Viktorija Azarenka dobila je derbi prvog kola protiv Sloun Stivens, dok je Karolina Voznijacki opravdala ulogu favorita u meču sa Tejlor Taunzend.

Komentari / 0

Ostavite komentar