Цеца: Од Аркана сам наслиједила имовину

Популарна певачица тврди да су сви њени послови легални и да уредно плаћа порез на своју имовину.

Светлана Цеца Ражнатовић појавила се јуче у Пореској управи, где је рекла како је већину богатства наследила од покојног супруга Жељка Ражнатовића Аркана. Фолк звезда је у разговору за Курир појаснила зашто се три сата задржала у разговору са порезницима, али и додала да је саслушање било пријатно.

Србија 20.01.2015 | 13:37
Цеца: Од Аркана сам наслиједила имовину

- Питали су ме оно најелементарније у вези с послом, били су изузетно љубазни и пријатни. Разговарали смо без журбе о мојим наступима, који су јавни и за које се увек зна кад су, као и мојим новогодишњим наступима. Они се не могу сакрити. Причали смо о плаћању пореза... Ја све увек регуларно и легално радим, немам никаквих проблема. Ово је био сасвим нормалан разговор, па не знам чему толика ујдурма - каже Цеца, која је дошла у друштву адвоката.

Из извора блиског певачици сазнајемо да је она пред службеницима Пореске управе изјавила да има своју продукцијску кућу преко које ради све послове, укључујући и наступе, те да уредно плаћа порез на све.Ипак, већи део имовине (кућа у Љутице Богдана, некретнина на мору и простор за музички студио), како је испричала, наследила је од супруга. Преко своје фирме је узимала и кредит. Порески је обвезник и на Кипру, где плаћа порез на имовину.

Миле Китић се такође одазвао позиву и дошао у друштву супруге Марте Савић. Стигао је у 9.50 и задржао се унутра четири сата. На улазу је рекао да је документацију послао поштом још у децембру, и да, иако је био најављен за петак, није могао тада да дође јер је био у иностранству.

- Немам страх, па зашто бих имао?! Уредно плаћам порез и пријављујем имовину. Добро је да имам шта да пријавим, то значи да се ради - поручио је Миле, док је Марта додала да њен супруг плаћа порез у Немачкој.

- Он је пријављен тамо, тамо има боравак. У иностранству ради, овде само пева на хуманитарним наступима, промоцијама и фестивалима. Ко докаже да је Миле у Србији зарадио неке паре, благо њему - рекла је Марта, која је певачу правила друштво јер се, како кажу, нешто од имовине води и на њу.

На крају, кад су изашли, нагласили су да их ништа није болело, а да су се задржали јер дуго траје процедура и неформално дружење унутра.

Ја сам чиста цео живот, не само у вези с овим. Зато, што се мора - мора се. Ја немам паре на бацање као неке моје колеге. Ипак, било би срамота да после 30 година каријере немам ништа. Не могу да кажем да од овог посла нисам зарадила много пара, за разлику од грађана с просечним примањима. Али имам и хиљаду других улагања, па колико пара, толико музике - рекла је она и додала да, поред социјалног и пензионог, уредно плаћа и порез за сваку свадбу, вашар, кафану и дискотеку у којој је наступила, изјавила је Злата Петровиц.

Како каже, помоћ и асистенцију у попуњавању обрасца пружио јој је кућни пријатељ Беки Бекић, који је већ прошао кроз процедуру.

Гога Секулић дошла је око 10.50 с припремљеним уговором о куповини некретнине, а на разговору је остала око сат и по.

- Сви долазе тужни, а ја са осмехом. Ево, сликајте моје минђуше од три евра. Ја имам швајцарски и српски пасош, живим на релацији Цирих-Београд и навикла сам на посете Пореској. Тамо плаћаш порез и кад ништа не радиш. Ја више радим у Европи, овде сам за 15 година каријере имала свега пет наступа, а за наступе у Хрватској газда плаћа порез. Немам скоро ништа од имовине, само стан купљен на кредит и аутомобил. Пошто проверавају период од 2011. до 2014, тад уопште нисам наступала у Србији - рекла је Гога и открила да су је питали колико зарађује, да ли газде дискотека или она плаћају порез, колико је албума издала и коме се дају паре за албум.

- Сад ће да крену на текстописце, али ја моје сараднике нисам цинкарила. Питали су ме још и где одлазе толике паре, али ја док платим албум, спотове, слике... Новац од мојих наступа улажем у гардеробу, пиће, клопу. Много улажем у каријеру, зато нисам ни купила стан у кешу - нагласила је Секулићева.


Зорица Брунцлик и Мирољуб Аранђеловић Кемиш нису били расположени за причу ван канцеларија у којима су ипак морали да изнесу све што су службена лица од њих тражила. Зато су били веома шкрти у речима:

Немамо трему, а и да имамо, ко да бисмо вам рекли - било је све што је познати пар прокоментарисао пред седмом силом.

Инди Арадиновић шалила се на свој рачун и на самом улазу у Пореску управу смејући се добацила:
- Идем да видим колико сам дужна!

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Истина

20.01.2015 13:03

Цеца од Аркана, а Аркан од ....?

ОДГОВОРИТЕ
Name

хахааа

20.01.2015 13:12

а Аркан зарадио

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

20.01.2015 13:17

ма сви лазу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тамо Далеко Бреее

20.01.2015 13:20

Ко нам је крив када незнамо да певамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сасарс

20.01.2015 13:23

Пошто су јој златни зуби?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА

20.01.2015 13:32

АРКАН ЈЕ ЖИВ. ЦЕЦА НЕ СМЕ ДА СЕ УДА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОШ

20.01.2015 13:37

Како су медији најављивали...Тресла се гора...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ха,ха инспекција

20.01.2015 14:02

Па ово је смијурија од инспекције и од лопова и криминалаца назови пјевача,проститутке и шабани, а инспектори их као питају одакле им куће,јахте,станови ,аута...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика...

20.01.2015 14:17

Јест Арканово, али прије било Салканово.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

20.01.2015 14:27

Ја то његово богаство не би се усудио узети доће враг по своје проклето је то све !

ОДГОВОРИТЕ
Name

дода јуниор

20.01.2015 14:28

А Аркан отео и опљачкао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

весна

20.01.2015 14:41

Да није залосно, било би смјесно, код нас открили Америку сто тразе од естрадних лицности да плацају порез, у којем се то времену зиви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гашпар

20.01.2015 14:48

Која бљувотина од ових људи, тотално неписмени и необразовани и имају толике паре и ку..е се, јадни ли смо ти ми, кад су они назови бизнисмени...фуууууууууј!

ОДГОВОРИТЕ
Name

тацно је

20.01.2015 15:19

Цеца од аркана јесте наследила а он стекао имовину пљацком.

ОДГОВОРИТЕ
Name

франкфурт

20.01.2015 15:37

Па Цецо зар то нису паре опљацканих банки, златара, диљем Европе...насљедила...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тата

20.01.2015 16:25

Зарадио у тудјим дзеповима и вратовима по Југи брате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ккј

20.01.2015 18:56

Забава народа !!!

ОДГОВОРИТЕ