Евакуисан Медицински факултет у Београду

На Медицинском факутету данас се разлило око три литра хлороводичне киселине због чега је дошло до евакуације педестак студената, а у инциденту није било повријеђених.

Србија 20.01.2015 | 13:19
Евакуисан Медицински факултет у Београду

Надлежни из Градске управе за ванредне ситуације су брзо реаговали и неутралисали разливену течност која је ширила непријатан мирис тако да је ситуација на факултету брзо нормализована.

На том факултету били су и токсиколози Градског завода за јавно здравље који су утврдили да се ради о 37- процентној хлороводичној киселини и да нико од студената није претрпио посљедице.

Начелник београдске Управе за ванредне ситуације Раде Милошевић рекао је Тањугу да је било евакуисано педесетак студената са другог спрата зграде и да је ситуација брзо нормализована.

Он је објаснио да су припадници ватрогасно списличких јединица одмах, у помоћ специјалног апарата неутралисали течност, а да је потом и захваљујћи провЈетравању ситуација нормализована.

"Нема повријеђених, а екотоксиколошке јединице Градског завода за јавно здравље су утврдиле о чему се ради", рекао је Милошевић.

У Деканату Медицинског факултета рекли су Тањугу да је све брзо и на најбољи начин завршено.

До разливања хлороводичне киселине дошло је у Кабинету за патолошку физиологију, а током интервенцији било је ангажонано седам ватрогасних возила са 22 припадника ватрогасно спасилачких јединица.

Коментари / 0

Оставите коментар