Evakuisan Medicinski fakultet u Beogradu

Na Medicinskom fakutetu danas se razlilo oko tri litra hlorovodične kiseline zbog čega je došlo do evakuacije pedestak studenata, a u incidentu nije bilo povrijeđenih.

Srbija 20.01.2015 | 13:19
Evakuisan Medicinski fakultet u Beogradu

Nadležni iz Gradske uprave za vanredne situacije su brzo reagovali i neutralisali razlivenu tečnost koja je širila neprijatan miris tako da je situacija na fakultetu brzo normalizovana.

Na tom fakultetu bili su i toksikolozi Gradskog zavoda za javno zdravlje koji su utvrdili da se radi o 37- procentnoj hlorovodičnoj kiselini i da niko od studenata nije pretrpio posljedice.

Načelnik beogradske Uprave za vanredne situacije Rade Milošević rekao je Tanjugu da je bilo evakuisano pedesetak studenata sa drugog sprata zgrade i da je situacija brzo normalizovana.

On je objasnio da su pripadnici vatrogasno spisličkih jedinica odmah, u pomoć specijalnog aparata neutralisali tečnost, a da je potom i zahvaljujći provJetravanju situacija normalizovana.

"Nema povrijeđenih, a ekotoksikološke jedinice Gradskog zavoda za javno zdravlje su utvrdile o čemu se radi", rekao je Milošević.

U Dekanatu Medicinskog fakulteta rekli su Tanjugu da je sve brzo i na najbolji način završeno.

Do razlivanja hlorovodične kiseline došlo je u Kabinetu za patološku fiziologiju, a tokom intervenciji bilo je angažonano sedam vatrogasnih vozila sa 22 pripadnika vatrogasno spasilačkih jedinica.

Komentari / 0

Ostavite komentar