АО, 2. дан (Ж): Сигурне Серена, Каро, Вика...

Најбоља тенисерка света Серена Вилијамс рутински се пласирала у друго коло Аустралијан Опена, победом над Белгијанком Алисон Ван Ујтванк. Трећу годину у низу белоруска тенисерка Викторија Азаренка савладала је Слоун Стивенс из САД, овога пута са 6:3, 6:2. Данска тенисерка Каролина Вознијацки савладала је Тејлор Таунзенд са 7:6 (7-1), 6:2 у првом колу Аустралијан опена.

Тенис 20.01.2015 | 13:00
АО, 2. дан (Ж): Сигурне Серена, Каро, Вика...

Серена је до тријумфа над Ван Ујтванковом дошла са 6:0, 6:4, после једног сата и једног минута игре.

Америчка тенисерка ће у другом колу играти са Рускињом Вером Звонарјовом, која је славила против Он Жабур из Туниса са 6:2, 6:3.

Серена је одиграла добар меч у првом колу на „Мелбурн парку“, контролисала је игру током целог меча, а својој ривалки је дозволила само једну брејк лопту, коју није ни искористила. У првом сету, Ван Ујтванкова никако није успевала ни да одговори налету америчке тенисерке, да би се потом пробудила. Играло се гем по гем, а када је било најбитније – у десетом гему, Вилијамсова је направила брејк и заокружила тријумф.

Године 2013. Вика је против Стивенсове славила у полуфиналу, прошле сезоне било је у питању четврто коло, а сада су играле једна са другом већ на старту такмичења – Азаренка је пала на WТА листи због повреде, а Стивенс због лоше форме (после овог пораза Американка ће вероватно бити 44. на свету).

Међутим, Белорускиња је потврдила да се полако враћа у форму која ју је учинила првом играчицом света и двоструком шампионком у Мелбурну

“Ово је био велики изазов да тестирам ниво своје игре. Слоун је незгодан противник, пробала сам да будем агресивна и да контролишем игру. Имам лепе успомене на Мелбурн и на овај турнир“, рекла је Азаренка после победе.

Бекхенд је Викторију служио одлично и кретала се боље од противнице, која никако није успевала да нађе ритам – у првом сету Американкине лоптице често су биле прекратке, а онда су у другом неретко биле предуге.

Азаренка је била скоро савршена на мрежи, освојила је 11 од 12 поена кад је излазила напред, и заслужено је стигла до тријумфа.

Млада, 18-годишња Американка пружила је јак отпор Вознијацки у првом сету, успела је да надокнади брејк заостатка и да агресивном игром одржава резултатску равнотежу.

Међутим, Таунзенд је имала неколико пропуста на мрежи, а Каролина је у тај брејку подигла ниво игре и убедљиво славила са 7-1.

Таунзенд се држала на почетку другог сета, али је умор стигао Американку, па је Каролина релативно лако славила и заказала дерби другог кола са Викторијом Азаренком.

Марина Ераковић водила је са 4:1 против Гарбиње Мугурусе у првом сету, али се Шпањолка разиграла и до краја изгубила само један гем – 7:5, 6:0.

Данијела Хантухова, полуфиналистикиња из 2008. године, победила је Саисаи Женг са 6:4, 6:4, и играће управо са Мугурусом. Дан није био успешан за Кинескиње, пошто су поразе доживеле и Шуаи Женг и Ђије Женг.

Домоника Цибулкова, прошлогодишња вицешампионка, изгубила је први сет од Кирстен Флипкенс, али је успела да преокрене и да обезбеди окршај са Пиронковом. Хедер Вотсон се разболела и није могла озбиљно да се супротстави Бугарки, која је победила са 6:4, 6:0, а Американка Коко Вандевег декласирала је Франческу Скјавоне 6:2, 6:2 и тако је нанела Италијанки седми узастопни пораз на старту Грен слем турнира.

Саманта Стосур се осам гемова мучила са необичним стилом игре Монике Никулеску, али је победила са 6:4, 6:1.

Аустралијан опен, жене, прво коло:
Данијела Хантухова – Саисаи Женг 6:4, 6:4
Саманта Стосур – Моника Никулеску 6:4, 6:1
Гарбиње Мугуруса – Марина Ераковић 7:5, 6:0
Дениса Аљертова – Ромина Опранди 6:0, 6:2
Цветана Пиронкова – Хедер Вотсон 6:4, 6:0
Викторија Азаренка – Слоун Стивенс 6:3, 6:2
Барбора Захлавова Стрицова – Тимеа Бабош 6:4, 6:4
Ализе Корне – Шуаи Жанг 6:3, 6:2
Каи-Чан Чанг – Ђије Женг 6:1, 6:2
Доминика Цибулкова – Кирстен Флипкенс 3:6, 6:3, 6:1
Каролина Вознијацки – Тејлор Таунзенд 7:6 (7-1), 6:2
Ирина Фалкони – Каја Канепи 2:6, 6:4, 7:5
Коко Вандевег – Франческа Скјавоне 6:2, 6:2

Коментари / 0

Оставите коментар