AO, 2. dan (Ž): Sigurne Serena, Karo, Vika...

Najbolja teniserka sveta Serena Vilijams rutinski se plasirala u drugo kolo Australijan Opena, pobedom nad Belgijankom Alison Van Ujtvank. Treću godinu u nizu beloruska teniserka Viktorija Azarenka savladala je Sloun Stivens iz SAD, ovoga puta sa 6:3, 6:2. Danska teniserka Karolina Voznijacki savladala je Tejlor Taunzend sa 7:6 (7-1), 6:2 u prvom kolu Australijan opena.

Tenis 20.01.2015 | 13:00
AO, 2. dan (Ž): Sigurne Serena, Karo, Vika...

Serena je do trijumfa nad Van Ujtvankovom došla sa 6:0, 6:4, posle jednog sata i jednog minuta igre.

Američka teniserka će u drugom kolu igrati sa Ruskinjom Verom Zvonarjovom, koja je slavila protiv On Žabur iz Tunisa sa 6:2, 6:3.

Serena je odigrala dobar meč u prvom kolu na „Melburn parku“, kontrolisala je igru tokom celog meča, a svojoj rivalki je dozvolila samo jednu brejk loptu, koju nije ni iskoristila. U prvom setu, Van Ujtvankova nikako nije uspevala ni da odgovori naletu američke teniserke, da bi se potom probudila. Igralo se gem po gem, a kada je bilo najbitnije – u desetom gemu, Vilijamsova je napravila brejk i zaokružila trijumf.

Godine 2013. Vika je protiv Stivensove slavila u polufinalu, prošle sezone bilo je u pitanju četvrto kolo, a sada su igrale jedna sa drugom već na startu takmičenja – Azarenka je pala na WTA listi zbog povrede, a Stivens zbog loše forme (posle ovog poraza Amerikanka će verovatno biti 44. na svetu).

Međutim, Beloruskinja je potvrdila da se polako vraća u formu koja ju je učinila prvom igračicom sveta i dvostrukom šampionkom u Melburnu

“Ovo je bio veliki izazov da testiram nivo svoje igre. Sloun je nezgodan protivnik, probala sam da budem agresivna i da kontrolišem igru. Imam lepe uspomene na Melburn i na ovaj turnir“, rekla je Azarenka posle pobede.

Bekhend je Viktoriju služio odlično i kretala se bolje od protivnice, koja nikako nije uspevala da nađe ritam – u prvom setu Amerikankine loptice često su bile prekratke, a onda su u drugom neretko bile preduge.

Azarenka je bila skoro savršena na mreži, osvojila je 11 od 12 poena kad je izlazila napred, i zasluženo je stigla do trijumfa.

Mlada, 18-godišnja Amerikanka pružila je jak otpor Voznijacki u prvom setu, uspela je da nadoknadi brejk zaostatka i da agresivnom igrom održava rezultatsku ravnotežu.

Međutim, Taunzend je imala nekoliko propusta na mreži, a Karolina je u taj brejku podigla nivo igre i ubedljivo slavila sa 7-1.

Taunzend se držala na početku drugog seta, ali je umor stigao Amerikanku, pa je Karolina relativno lako slavila i zakazala derbi drugog kola sa Viktorijom Azarenkom.

Marina Eraković vodila je sa 4:1 protiv Garbinje Muguruse u prvom setu, ali se Španjolka razigrala i do kraja izgubila samo jedan gem – 7:5, 6:0.

Danijela Hantuhova, polufinalistikinja iz 2008. godine, pobedila je Saisai Ženg sa 6:4, 6:4, i igraće upravo sa Mugurusom. Dan nije bio uspešan za Kineskinje, pošto su poraze doživele i Šuai Ženg i Đije Ženg.

Domonika Cibulkova, prošlogodišnja vicešampionka, izgubila je prvi set od Kirsten Flipkens, ali je uspela da preokrene i da obezbedi okršaj sa Pironkovom. Heder Votson se razbolela i nije mogla ozbiljno da se suprotstavi Bugarki, koja je pobedila sa 6:4, 6:0, a Amerikanka Koko Vandeveg deklasirala je Frančesku Skjavone 6:2, 6:2 i tako je nanela Italijanki sedmi uzastopni poraz na startu Gren slem turnira.

Samanta Stosur se osam gemova mučila sa neobičnim stilom igre Monike Nikulesku, ali je pobedila sa 6:4, 6:1.

Australijan open, žene, prvo kolo:
Danijela Hantuhova – Saisai Ženg 6:4, 6:4
Samanta Stosur – Monika Nikulesku 6:4, 6:1
Garbinje Mugurusa – Marina Eraković 7:5, 6:0
Denisa Aljertova – Romina Oprandi 6:0, 6:2
Cvetana Pironkova – Heder Votson 6:4, 6:0
Viktorija Azarenka – Sloun Stivens 6:3, 6:2
Barbora Zahlavova Stricova – Timea Baboš 6:4, 6:4
Alize Korne – Šuai Žang 6:3, 6:2
Kai-Čan Čang – Đije Ženg 6:1, 6:2
Dominika Cibulkova – Kirsten Flipkens 3:6, 6:3, 6:1
Karolina Voznijacki – Tejlor Taunzend 7:6 (7-1), 6:2
Irina Falkoni – Kaja Kanepi 2:6, 6:4, 7:5
Koko Vandeveg – Frančeska Skjavone 6:2, 6:2

Komentari / 0

Ostavite komentar