АО: Испаде и Лајовић послије маратона!

Српски тенисер Душан Лајовић завршио је такмичење у првом колу Аустралијан опена поразом од Украјинца Сергеја Стаховског у пет сетова.

Тенис 20.01.2015 | 12:20
АО: Испаде и Лајовић послије маратона!

Лајовић је био на прагу да поведе са 2:1 у сетовима, финишу трећег дела његова игра потпуно распала, вратио се у четвртом, али је поражен са 6:3, 4:6, 6:4, 6:7, 6:4.

Стаховски ће се у наредној рунди састати са Шпанцем Давидом Ферером који је у четири сета елиминисао Томаша Белучија из Бразила.

Меч који је трајао више од три и по сата могао је да оде на другу страну – Лајовић је извукао тежак четврти сет, али није имао снаге за потпуни преокрет.

Украјинац је боље отворио меч, направио брејк у трећем гему, а онда у финишу сета још једном одузео сервис Дуцију. Српски играч полако се враћао у меч, сачекао грешку ривала средином другог дела и стечену предност одржао до краја.

’Моментум’ је наставио и брејком на старту трећег, али је поново пао у финишу – Стаховски је од 3:2 добио четири од пет гемова за 2-1.

Чинило се да ће после брејка Стаховског и вођства од 3:0 меч брзо бити готов, али је у тим тренуцима Лајовић затражио медицински тајм аут. Након масаже на терен се вратио у много бољем расположењу, док је с друге стране Стаховског петоминутна пауза потпуно пресекла – потпуно му је стао сервис, почео је да срља на мрежу и Лајовић је у деветом гему смањо на 5:4.

Отишло се у тај брејк у ком је Душан био бриљантан и изборио пети сет.

Одлучујући део меча обојица су почели сигурно, да би лоша завршница поново коштала Дуција. Седми гем је као и обично био пресудан – Украјинац је направио брејк и није себи дозволио грешку из четвртог сета у ком је испустио предност.

Лајовић је солидно сервирао и успевао да опстане у дужим разменама, али су га бољег резултата коштале брејк лопте, пошто је реализовао само три од 16.

Коментари / 0

Оставите коментар