AO: Ispade i Lajović poslije maratona!

Srpski teniser Dušan Lajović završio je takmičenje u prvom kolu Australijan opena porazom od Ukrajinca Sergeja Stahovskog u pet setova.

Tenis 20.01.2015 | 12:20
AO: Ispade i Lajović poslije maratona!

Lajović je bio na pragu da povede sa 2:1 u setovima, finišu trećeg dela njegova igra potpuno raspala, vratio se u četvrtom, ali je poražen sa 6:3, 4:6, 6:4, 6:7, 6:4.

Stahovski će se u narednoj rundi sastati sa Špancem Davidom Fererom koji je u četiri seta eliminisao Tomaša Belučija iz Brazila.

Meč koji je trajao više od tri i po sata mogao je da ode na drugu stranu – Lajović je izvukao težak četvrti set, ali nije imao snage za potpuni preokret.

Ukrajinac je bolje otvorio meč, napravio brejk u trećem gemu, a onda u finišu seta još jednom oduzeo servis Duciju. Srpski igrač polako se vraćao u meč, sačekao grešku rivala sredinom drugog dela i stečenu prednost održao do kraja.

’Momentum’ je nastavio i brejkom na startu trećeg, ali je ponovo pao u finišu – Stahovski je od 3:2 dobio četiri od pet gemova za 2-1.

Činilo se da će posle brejka Stahovskog i vođstva od 3:0 meč brzo biti gotov, ali je u tim trenucima Lajović zatražio medicinski tajm aut. Nakon masaže na teren se vratio u mnogo boljem raspoloženju, dok je s druge strane Stahovskog petominutna pauza potpuno presekla – potpuno mu je stao servis, počeo je da srlja na mrežu i Lajović je u devetom gemu smanjo na 5:4.

Otišlo se u taj brejk u kom je Dušan bio briljantan i izborio peti set.

Odlučujući deo meča obojica su počeli sigurno, da bi loša završnica ponovo koštala Ducija. Sedmi gem je kao i obično bio presudan – Ukrajinac je napravio brejk i nije sebi dozvolio grešku iz četvrtog seta u kom je ispustio prednost.

Lajović je solidno servirao i uspevao da opstane u dužim razmenama, ali su ga boljeg rezultata koštale brejk lopte, pošto je realizovao samo tri od 16.

Komentari / 0

Ostavite komentar