АО: Нема више Српкиња - све поиспадаше!

Српска тенисерка Јелена Јанковић већ на старту је завршила такмичење на Аустралијан опену. Потом је и Александра Крунић поражена је на дебију на Аустралијан опену - боља од ње у првом колу била је америчка тенисерка Лорен Дејвис.

Тенис 20.01.2015 | 12:00
АО: Нема више Српкиња - све поиспадаше!

Боља од ње у мечу првог кола била је Тимеа Башчински из Швајцарске са 6:1, 6:4.

Претходно су испале Ана Ивановић и Бојана Јовановски.

Јелена јесте била постављена за 15. носитељку, али знало се да у Мелбурн није дошла максимално спремна.

У првом сету Башчински је била супериорна и препустила је Јанковићевој само један гем. У другом сету виђена је нешто равноправнија борба, али Јелена није створила ниједну брејк лопту.

Швајцаркиња је у првом и трећем гему пропустила укупно три брејк шансе, али је на време направила кључни брејк – за вођство 5:4. Ту је био крај, пошто у наредном гему Башчински није изгубила ни поен.

Јанковићева је меч окончала са девет винера и 29 грешака, а ово јој је први пут у каријери да не прође макар до другог кола у Мелбурну.

Крунићева се први пут нашла у главном жребу Мелбурна, а на старту је поражена резултатом 6:1, 7:5, после 84 минута игре.

Александра је тако комплетирала катастрофалан наступ српских тенисерки на првом Грен слему, пошто Србија неће имати ниједну представницу у другом колу.

Дејвис ће у другом колу играти против земљакиње Венус Вилијамс, која је са 6:2, 6:2 савладала Марија-Тересу Торо-Флор из Шпаније.

Крунићева је веома лоше започела меч и већ у свом првом сервис гему претрпела брејк, направивши две дупле сервис грешке. Била је веома нервозна, није успевала да нађе ритам и Американка је експресно повела у сетовима.

Други део игре почео је исто као и први – брејком Лорен Дејвис. Међутим, тада је уследио најбољи период меча наше играчице, вратила се на 2:2, а онда без проблема успевала да се одржи у сету. Ипак, нови пад десио се пред крај меч, нови брејк Дејвис и победа у два сета.

Кључ пораза дефинитивно је сервис, иако је Крунићева уписала шест асова. Имала је пет дуплих грешака, проценат првог сервиса био је 36%, али је рализација била скоро стопроцентна. Ипак, Американка је сјајно користила други Александрин други сервис који је био веома слаб – само 37% успешности.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Цз делија

20.01.2015 10:54

За ану ми је мило сти је испала само због њеног ружног њемца а тако је испадала кад је била са скотом и вердаском завршила је она са првих пет мјеста

ОДГОВОРИТЕ
Name

катастрофа

20.01.2015 11:12

има у публици

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пера

20.01.2015 12:30

За Ану ми је драго зато сто је се пуно хвалила да добро игра и да има самопоуздање,а у стварности не види да је она зрела да се опрости од тениса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дада

20.01.2015 13:59

То су оне српкиње које неце селектору да се јаве ни поруком. Нису заслузиле ни коментар.

ОДГОВОРИТЕ