AO: Nema više Srpkinja - sve poispadaše!

Srpska teniserka Jelena Janković već na startu je završila takmičenje na Australijan openu. Potom je i Aleksandra Krunić poražena je na debiju na Australijan openu - bolja od nje u prvom kolu bila je američka teniserka Loren Dejvis.

Tenis 20.01.2015 | 12:00
AO: Nema više Srpkinja - sve poispadaše!

Bolja od nje u meču prvog kola bila je Timea Baščinski iz Švajcarske sa 6:1, 6:4.

Prethodno su ispale Ana Ivanović i Bojana Jovanovski.

Jelena jeste bila postavljena za 15. nositeljku, ali znalo se da u Melburn nije došla maksimalno spremna.

U prvom setu Baščinski je bila superiorna i prepustila je Jankovićevoj samo jedan gem. U drugom setu viđena je nešto ravnopravnija borba, ali Jelena nije stvorila nijednu brejk loptu.

Švajcarkinja je u prvom i trećem gemu propustila ukupno tri brejk šanse, ali je na vreme napravila ključni brejk – za vođstvo 5:4. Tu je bio kraj, pošto u narednom gemu Baščinski nije izgubila ni poen.

Jankovićeva je meč okončala sa devet vinera i 29 grešaka, a ovo joj je prvi put u karijeri da ne prođe makar do drugog kola u Melburnu.

Krunićeva se prvi put našla u glavnom žrebu Melburna, a na startu je poražena rezultatom 6:1, 7:5, posle 84 minuta igre.

Aleksandra je tako kompletirala katastrofalan nastup srpskih teniserki na prvom Gren slemu, pošto Srbija neće imati nijednu predstavnicu u drugom kolu.

Dejvis će u drugom kolu igrati protiv zemljakinje Venus Vilijams, koja je sa 6:2, 6:2 savladala Marija-Teresu Toro-Flor iz Španije.

Krunićeva je veoma loše započela meč i već u svom prvom servis gemu pretrpela brejk, napravivši dve duple servis greške. Bila je veoma nervozna, nije uspevala da nađe ritam i Amerikanka je ekspresno povela u setovima.

Drugi deo igre počeo je isto kao i prvi – brejkom Loren Dejvis. Međutim, tada je usledio najbolji period meča naše igračice, vratila se na 2:2, a onda bez problema uspevala da se održi u setu. Ipak, novi pad desio se pred kraj meč, novi brejk Dejvis i pobeda u dva seta.

Ključ poraza definitivno je servis, iako je Krunićeva upisala šest asova. Imala je pet duplih grešaka, procenat prvog servisa bio je 36%, ali je ralizacija bila skoro stoprocentna. Ipak, Amerikanka je sjajno koristila drugi Aleksandrin drugi servis koji je bio veoma slab – samo 37% uspešnosti.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Cz delija

20.01.2015 10:54

Za anu mi je milo sti je ispala samo zbog njenog ružnog njemca a tako je ispadala kad je bila sa skotom i verdaskom završila je ona sa prvih pet mjesta

ODGOVORITE
Name

katastrofa

20.01.2015 11:12

ima u publici

ODGOVORITE
Name

Pera

20.01.2015 12:30

Za Anu mi je drago zato sto je se puno hvalila da dobro igra i da ima samopouzdanje,a u stvarnosti ne vidi da je ona zrela da se oprosti od tenisa.

ODGOVORITE
Name

dada

20.01.2015 13:59

To su one srpkinje koje nece selektoru da se jave ni porukom. Nisu zasluzile ni komentar.

ODGOVORITE