Заразе пријете поплављеним

Штаб Цивилне заштите сарајевске општине Илиџа упозорио је становништво на непосредну опасност од појаве и ширења епидемије заразних болести, ради превенције и заштите здравља људи у поплављеним подручјима.

Босна и Херцеговина 19.01.2015 | 22:55
Заразе пријете поплављеним

"Грађанима поплављених подручја препоручује се прокухавање воде и то тако да се вода, након достизања тачке кључања, остави да кључа још десетак минута, а након хлађења користи за пиће, припремање хране, прање посуђа и личну хигијену или да се користи флаширана вода", саопштио је Одсјек за информисање општине Илиџа.

Ванредна сједница Штаба Цивилне заштите Кантона Сарајево одржана је данас ради нормализације ситуације и предузимања координисаних активности на ублажавању посљедица од поплава на подручју Кантона Сарајево, саопштила је Прес-служба Кантона Сарајево.

На сједници је анализирана ситуација на подручјима угроженим поплавама, а закључено је да ће Штаб континуирано пратити ситуацију на подручју Кантона и у сарадњи са општинским штабовима цивилне заштите Илиџа и Нови Град предузимати неопходне мјере на пружању помоћи становништву на угроженим подручјима.

На подручју општине Илиџа у послијеподневним часовима дошло је до минималног повлачења водостаја ријека. И даље је најугроженије насеље Осијек, те дијелови насеља Блажуј, Влаково и Раковица.

Цивилна заштита општине Илиџа становницима угрожених подручја подијелила је вреће са тампонима и пијеском. Екипе цивилне заштите су и даље на терену и у стању приправности.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

сјенка

19.01.2015 23:51

И опет по сиротињи. Узас

ОДГОВОРИТЕ