Zaraze prijete poplavljenim

Štab Civilne zaštite sarajevske opštine Ilidža upozorio je stanovništvo na neposrednu opasnost od pojave i širenja epidemije zaraznih bolesti, radi prevencije i zaštite zdravlja ljudi u poplavljenim područjima.

Bosna i Hercegovina 19.01.2015 | 22:55
Zaraze prijete poplavljenim

"Građanima poplavljenih područja preporučuje se prokuhavanje vode i to tako da se voda, nakon dostizanja tačke ključanja, ostavi da ključa još desetak minuta, a nakon hlađenja koristi za piće, pripremanje hrane, pranje posuđa i ličnu higijenu ili da se koristi flaširana voda", saopštio je Odsjek za informisanje opštine Ilidža.

Vanredna sjednica Štaba Civilne zaštite Kantona Sarajevo održana je danas radi normalizacije situacije i preduzimanja koordinisanih aktivnosti na ublažavanju posljedica od poplava na području Kantona Sarajevo, saopštila je Pres-služba Kantona Sarajevo.

Na sjednici je analizirana situacija na područjima ugroženim poplavama, a zaključeno je da će Štab kontinuirano pratiti situaciju na području Kantona i u saradnji sa opštinskim štabovima civilne zaštite Ilidža i Novi Grad preduzimati neophodne mjere na pružanju pomoći stanovništvu na ugroženim područjima.

Na području opštine Ilidža u poslijepodnevnim časovima došlo je do minimalnog povlačenja vodostaja rijeka. I dalje je najugroženije naselje Osijek, te dijelovi naselja Blažuj, Vlakovo i Rakovica.

Civilna zaštita opštine Ilidža stanovnicima ugroženih područja podijelila je vreće sa tamponima i pijeskom. Ekipe civilne zaštite su i dalje na terenu i u stanju pripravnosti.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

sjenka

19.01.2015 23:51

I opet po sirotinji. Uzas

ODGOVORITE