Канцеларка Меркел подноси оставку?

Женски часопис Ноје најавио је на насловној страни актуелног издања оставку канцелара Ангеле Меркел, што је наишло на саркастичне и духовите коментаре осталих медија, који данас пишу да Канцеларска служба није реаговала на то "сазнање", што указује, наводи се, да се тај магазин, уопште не би требало узимати за озбиљно.

Свијет 19.01.2015 | 22:20
Канцеларка Меркел подноси оставку?

"Ангела Меркел. Оставка. Сада ће јој муж бити потребнији него икада.", стоји на насловној страни тог женског магазина, познатог по прилозима о трудноћама у европским краљевским династијама и другим друштвеним темама.

Планови и политичка судбина Ангеле Меркел честа су тема немачке и светске штампе. Магазин Штерн је пред изборе у септембру 2013, објавио, не наводећи извор, да канцеларка жели да се 2016. повуче из политике. Наводно, Меркелова ће 2016. године имати иза себе 25 година каријере на савезном нивоу и 62 године живота, а њен муж, професор Јоахим Зауер, 67. Осим тога, канцеларка не планира међународну каријеру, већ да с мужем путује од Аљаске до Огњење земље, па се зато повлачи. То је одмах демантовано из владе.

И Билд је у исте године писао о превременом повлачењу Меркелове из политике, али 2015. године, када иза себе буде имала тачно деценију канцеларске службе, што је портпарол немачке владе Зајберт и тада одмах демантовао. Повод за дискусију о повлачењу Меркелове била је тада једна књига уредника Билда Николаус Бломеа у којој се, између осталог, указује на то да Меркел жели 2015. године добровољно да се повуче, пошто она сматра да је 10 година на канцеларској функцији максимум и пошто, верује се, не жели да наступа и на изборима 2017. године.

Зајбер је још једном прошлог лета морао да демантује спекулације о политичким плановима Меркелове. Тада су се појавиле и спекулације да би она 2016. године желела да буде изабрана као наследница Бан Ки-муна на функцији генералног секретара Уједињених нација.То је писао луксембуршки дневник Луксембургер ворт, што је Зајберт одмах демантовао као неосновано.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ооооооо

19.01.2015 21:26

Мозда али 2030 године.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Власт је сласт

19.01.2015 22:33

Дрога, опијат, сприцер. Посебно је проблем с особама цији је зивот празан. С постовањем, теско xе неки 67 осјецати зеља за таквим путем. Њега муци простата, дијабетес, депресија. Тако да остаје само канцеларија и слузбена путовања на рацун малих људи који морају да раде и трце у WЦ сваких пар минута.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сјенка

19.01.2015 23:45

Па она је под утицајем владара из сјенке. Када они казу, просао климакс ,тада је готовоооо.

ОДГОВОРИТЕ