Ноле, Рафа, Федекс и Мари - најбољи квартет икада!

Први тенисер света је шести на вечној листи играча са најбољим процентом освојених гемова на гренд слем турнирима.

Тенис 20.01.2015 | 15:00
Ноле, Рафа, Федекс и Мари - најбољи квартет икада!

Роџер Федерер, Рафаел Надал, Новак Ђоковић и Енди Мари! Елита. Чак - рекло би се - најбоља у историји тениса. Тако показују подаци са сајта www.инфострадаливе.цом на основу којих се да закључити да четворица мускетара са рекетом представљају најплодоноснију епоху од постанка белог спорта.

Ђоковић, Федерер и Надал су високо позиционирани на вечној листи тенисера са најбољим процентом освојених гемова на гренд слем турнирима. Шпанац је на другом месту иза, засад, неприкосновеног Бјерна Борга, али му недостаје тричавих 0,5 одсто како би га стигао, Федерер је четврти после Рода Лејвера (главне борбе на Аустралијан опену воде се на стадиону који носи његово име), док је Ноле на високом шестом месту иза Џимија Конорса. А не би било изненађење да га престигне већ ове године.

Занимљиво је да још један активни тенисер има место на овој листи, пошто се Енди Мари налази на 11. месту, али му недостаје доста гемова, без много изгубљених како би престигао Кена Роузвела.

Ђоковићев тренер Борис Бекер налази се у одабраном друштву, и то на 16. месту, а није далеко од истине констатација да се тренутно игра најквалитетнији тенис у историји, када се у обзир узме какве величине тренирају момке који су активни у гањању зелене лоптице рекетом.

Иначе, највећи Новаков критичар, а Федереров љубитељ Матс Виландер тек је на 18. месту (12 места иза Нолета). Може да прича шта хоће о Ђоковићу, али му гледа у леђа.

Коментари / 0

Оставите коментар