Nole, Rafa, Fedeks i Mari - najbolji kvartet ikada!

Prvi teniser sveta je šesti na večnoj listi igrača sa najboljim procentom osvojenih gemova na grend slem turnirima.

Tenis 20.01.2015 | 15:00
Nole, Rafa, Fedeks i Mari - najbolji kvartet ikada!

Rodžer Federer, Rafael Nadal, Novak Đoković i Endi Mari! Elita. Čak - reklo bi se - najbolja u istoriji tenisa. Tako pokazuju podaci sa sajta www.infostradalive.com na osnovu kojih se da zaključiti da četvorica musketara sa reketom predstavljaju najplodonosniju epohu od postanka belog sporta.

Đoković, Federer i Nadal su visoko pozicionirani na večnoj listi tenisera sa najboljim procentom osvojenih gemova na grend slem turnirima. Španac je na drugom mestu iza, zasad, neprikosnovenog Bjerna Borga, ali mu nedostaje tričavih 0,5 odsto kako bi ga stigao, Federer je četvrti posle Roda Lejvera (glavne borbe na Australijan openu vode se na stadionu koji nosi njegovo ime), dok je Nole na visokom šestom mestu iza Džimija Konorsa. A ne bi bilo iznenađenje da ga prestigne već ove godine.

Zanimljivo je da još jedan aktivni teniser ima mesto na ovoj listi, pošto se Endi Mari nalazi na 11. mestu, ali mu nedostaje dosta gemova, bez mnogo izgubljenih kako bi prestigao Kena Rouzvela.

Đokovićev trener Boris Beker nalazi se u odabranom društvu, i to na 16. mestu, a nije daleko od istine konstatacija da se trenutno igra najkvalitetniji tenis u istoriji, kada se u obzir uzme kakve veličine treniraju momke koji su aktivni u ganjanju zelene loptice reketom.

Inače, najveći Novakov kritičar, a Federerov ljubitelj Mats Vilander tek je na 18. mestu (12 mesta iza Noleta). Može da priča šta hoće o Đokoviću, ali mu gleda u leđa.

Komentari / 0

Ostavite komentar