Слава Републике Српске у Чикагу

У свечаној сали Саборног храма у Чикагу прослављена је Крсна слава Републике Српске, свети Стефан. Специјални гост био је помоћник министра спољних послова Босне и Херцеговине Зоран Перковић. Били су ту средње-западно-амерички епископ Лонгин и бројно свештенство из Чикага и околине, генерални конзул БиХ Бранко Пећанац као и многе друге званице.

Република Српска 19.01.2015 | 20:39
Слава Републике Српске у Чикагу

Главни организатор догађаја је Мирко Симић предсједник Удружења грађана Републике Српске који је истакао да славу Републике Српске Срби у Чикагу славе са поносом.

“23 године њеног постојања показале су да Српска није случајан избор народа, јер је доказала способност да управља друштвеним, политичким и другим процесима”, казао је Симић.

Прочитана су и поздравна писма предсједавајућег Предсједништва БиХ Младена Иванића, предсједника Републике Српске Милорада Додика и других функционера.

“Иако не долазим из Републике Српске, иако долазим из другог конститутивног народа, сматрам да је ово један од начина грађења неких нових мостова у Босни и Херцеговини између наших људи и представника тих наших заједница у БиХ”, рекао је на прослави помоћник министра спољних послова Босне и Херцеговине Зоран Перковић.

Прослави су присуствовали многи становници Чикага и околине пријеклом из Републике Српске и њихови пријатељи.

После званичног дијела програма за добро расположење посјетилаца побринуо се пјевач Драган Јововић и оркестар Драгана Петровића.

“Велика је ствар што су на оваквом скупу многи успјешни грађани Републике Српске који воле своју републику”, рекао је Петар Кутлић из Удружења крајишких Срба “Прело”.

Грађани поријеклом из Републике Српске постали су успјешни грађани и у САД, а скуповима као што је овај показују да се поносе својом традицијом и поријеклом.

БН ТВ

БН ТВ

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Надимак

19.01.2015 19:46

Зар толико има градјана из РС-а у САД-у ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОШ

19.01.2015 20:22

Тако и треба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дује

19.01.2015 22:50

Поздрав браци у Цикагу од Бога вам здравље

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјука

20.01.2015 02:20

Павловиц сенатор, дао Мили кредит за вилу у Београду. Он је сератор и покварени профитер. Срам те било лопове. Пљацкас Србе и хвалис се тиме. Бруко и изроде. Стидио се ти сјене своје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА ПД

20.01.2015 12:08

ПОЗДРАВЉАЈУ ВАС ИЗ ЧИКАГА МОЈИ ЗНАТЕ ДОБРО КОЈИ!

ОДГОВОРИТЕ