Slava Republike Srpske u Čikagu

U svečanoj sali Sabornog hrama u Čikagu proslavljena je Krsna slava Republike Srpske, sveti Stefan. Specijalni gost bio je pomoćnik ministra spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Zoran Perković. Bili su tu srednje-zapadno-američki episkop Longin i brojno sveštenstvo iz Čikaga i okoline, generalni konzul BiH Branko Pećanac kao i mnoge druge zvanice.

Republika Srpska 19.01.2015 | 20:39
Slava Republike Srpske u Čikagu

Glavni organizator događaja je Mirko Simić predsjednik Udruženja građana Republike Srpske koji je istakao da slavu Republike Srpske Srbi u Čikagu slave sa ponosom.

“23 godine njenog postojanja pokazale su da Srpska nije slučajan izbor naroda, jer je dokazala sposobnost da upravlja društvenim, političkim i drugim procesima”, kazao je Simić.

Pročitana su i pozdravna pisma predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića, predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i drugih funkcionera.

“Iako ne dolazim iz Republike Srpske, iako dolazim iz drugog konstitutivnog naroda, smatram da je ovo jedan od načina građenja nekih novih mostova u Bosni i Hercegovini između naših ljudi i predstavnika tih naših zajednica u BiH”, rekao je na proslavi pomoćnik ministra spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Zoran Perković.

Proslavi su prisustvovali mnogi stanovnici Čikaga i okoline prijeklom iz Republike Srpske i njihovi prijatelji.

Posle zvaničnog dijela programa za dobro raspoloženje posjetilaca pobrinuo se pjevač Dragan Jovović i orkestar Dragana Petrovića.

“Velika je stvar što su na ovakvom skupu mnogi uspješni građani Republike Srpske koji vole svoju republiku”, rekao je Petar Kutlić iz Udruženja krajiških Srba “Prelo”.

Građani porijeklom iz Republike Srpske postali su uspješni građani i u SAD, a skupovima kao što je ovaj pokazuju da se ponose svojom tradicijom i porijeklom.

BN TV

BN TV

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Nadimak

19.01.2015 19:46

Zar toliko ima gradjana iz RS-a u SAD-u ?

ODGOVORITE
Name

MILOŠ

19.01.2015 20:22

Tako i treba.

ODGOVORITE
Name

duje

19.01.2015 22:50

Pozdrav braci u Cikagu od Boga vam zdravlje

ODGOVORITE
Name

Djuka

20.01.2015 02:20

Pavlovic senator, dao Mili kredit za vilu u Beogradu. On je serator i pokvareni profiter. Sram te bilo lopove. Pljackas Srbe i hvalis se time. Bruko i izrode. Stidio se ti sjene svoje.

ODGOVORITE
Name

ŽIKA PD

20.01.2015 12:08

POZDRAVLJAJU VAS IZ ČIKAGA MOJI ZNATE DOBRO KOJI!

ODGOVORITE