Грађани у страху од нових поплава

Усљед обилних кишних падавина претходних дана, као и пораста температуре и топљења снијега на планинама, дошло је до пораста водостаја свих ријека у Републици Српској које неминовно носе и страх од могућих поплава.

Босна и Херцеговина 19.01.2015 | 20:45
Грађани у страху од нових поплава

Обилне падавине проузроковале су пораст водостаја ријека и потока на подручју Кантона Сарајево, а у илиџанским насељима Осијек, Доглоди и Доброшевићи поплављен је већи број кућа и евакуисано неколико породица.

Водостај ријеке Врбас у порасту. У хидролошкој станици Делибашино село код Бањалуке, премашена је кота редовне одбране од поплава.

Ријека Бистрица јутрос се излила у фочанском насељу Миљевина и поплавила подруме једне стамбене зграде, а због изливања, саобраћај се на магистралном путу Фоча - Миљевина - Сарајево одвија отежано.

И становници поплављених семберских села страхују од сличног сценарија из маја прошле године.

У Семберији нема пријетећег повећања водостаја ријека Дрине и Саве, а насипи који су санирани, у стабилном су стању, увјеравају надлежни.

Због неколико критичних тачака на локалним водотоцима и подземних вода у дијеловима Брчко дистикта, екипе Цивилне запштите су у стању приправности.

Знатно је повећан водостај и ријеке Требишњице, а велике падавине у Херцеговини нису проузрокавале никакве проблеме.

Водостај ријеке Босне код Добоја у благом је порасту, али ниво воде још није достигао коту редовне одбране од поплава.

А према најавама метеоролога, опрез није на одмет. Киша нас очекује све до краја мјесеца.

С обзиром на најављене неповољне временске прилике, код становника, посебно оних са подручја која су се у мају прошле године нашла под воденом стихијом, страх је сасвим оправдан.

(БН ТВ)

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

поплављен

19.01.2015 20:03

Мора бит поплава поново кад ни један насип није направиљен ни корита ријецна оцисцена. Наси политицари само се свадају ко це на власт да краде даље и пуни дзепове

ОДГОВОРИТЕ
Name

немања

19.01.2015 20:26

Бице добро, неце бито нових падавина, молимо Бога.

ОДГОВОРИТЕ