КАН: Сенегал у дербију бољи од Гане!

Сенегал заслужено славио против Гане у првом мечу "групе смрти" Афричког купа нација.

Фудбал 19.01.2015 | 19:40
КАН: Сенегал у дербију бољи од Гане!

Секунде су нас делиле од четвртог идентичног резултата у првих пет мечева овогодишњег Афричког купа нација, али је онда Маме Бирам Дијуф мајсторски спустио лопту за Мусу Соа, који је прецизно шутирао у даљи угао и донео Сенегалу 2:1 против Гане у првој утакмици Групе Ц, популарно названој "група смрти" пошто су у њој још Алжир и Јужна Африка.

Потпуно заслужена победа Сенегала, који је био офанзивнији и конкретнији од екипе Аврама Гранта, која је потпуно стала после водећег гола, постигнутог из пенала. Андре Ајев је прецизно шутирао у том 14. минуту, пошто је претходно голман Кундул оборио Ацуа.

На 1:1 изједначио је сјајни нападач Стоука Маме Бирам Дијуф, који је у 58. минуту прво ударцем главом погодио стативу, а онда одбијену лопту послао у мрежу.

Сенегал је констатно претио нападима по боковима током другог полувремена, пошто је селектор Алан Жирес променио тактику да би добио на "ширини", а награда за храбру игру стигла је у трећем минуту надокнаде!

У другом мечу ове групе од 20 часова играју Алжир и Јужна Африка, док ће се у другом колу (23. јануара) састати Гана - Алжир и Јужна Африка - Сенегал.

Коментари / 0

Оставите коментар