KAN: Senegal u derbiju bolji od Gane!

Senegal zasluženo slavio protiv Gane u prvom meču "grupe smrti" Afričkog kupa nacija.

Fudbal 19.01.2015 | 19:40
KAN: Senegal u derbiju bolji od Gane!

Sekunde su nas delile od četvrtog identičnog rezultata u prvih pet mečeva ovogodišnjeg Afričkog kupa nacija, ali je onda Mame Biram Dijuf majstorski spustio loptu za Musu Soa, koji je precizno šutirao u dalji ugao i doneo Senegalu 2:1 protiv Gane u prvoj utakmici Grupe C, popularno nazvanoj "grupa smrti" pošto su u njoj još Alžir i Južna Afrika.

Potpuno zaslužena pobeda Senegala, koji je bio ofanzivniji i konkretniji od ekipe Avrama Granta, koja je potpuno stala posle vodećeg gola, postignutog iz penala. Andre Ajev je precizno šutirao u tom 14. minutu, pošto je prethodno golman Kundul oborio Acua.

Na 1:1 izjednačio je sjajni napadač Stouka Mame Biram Dijuf, koji je u 58. minutu prvo udarcem glavom pogodio stativu, a onda odbijenu loptu poslao u mrežu.

Senegal je konstatno pretio napadima po bokovima tokom drugog poluvremena, pošto je selektor Alan Žires promenio taktiku da bi dobio na "širini", a nagrada za hrabru igru stigla je u trećem minutu nadoknade!

U drugom meču ove grupe od 20 časova igraju Alžir i Južna Afrika, dok će se u drugom kolu (23. januara) sastati Gana - Alžir i Južna Afrika - Senegal.

Komentari / 0

Ostavite komentar