Милосављевић: 3. или 4., наш циљ је - Евролига!

Капитен Партизана обећао игру на што више победа до краја АБА лиге, без размишљања о противнику у полуфиналу.

Кошарка 20.01.2015 | 08:20
Милосављевић: 3. или 4., наш циљ је - Евролига!

Од екипе која са скором 6-7 очајнички тражи прикључак за пласман у плеј-оф, Партизан (11-7) је за месец дана постао фаворит за четврто место, испред Олимпије и Цибоне (9-9).

Мачван, Павловић и другови су после пете узастопне победе чак запретили трећепласираној Цедевити (12-6), али су Загрепчани тријумфом над Игокеом у Лакташима лагано одбили тај налет.

Цедевита због бољег учинка у међусобним утакмицама практично има две победе предности, међутим, ни то није недостижно у преосталих осам кола. Као што је могуће и да Олимпија уђе у форму и угрози Партизан...

Ипак, тренутно је тешко кладити се против Партизана у тој трци.

Много је реалније да се у врху табеле задрже четири тима која су сада тамо. Четврто место одвело би црно-беле на "вечитог" ривала у полуфиналу плеј-офа, док би са треће позиције путовали у Подгорицу.

"Верујте да код нас нема калкулисања. Наши циљеви се знају. Клуб жели поново у Евролигу, а тамо се долази преко финала плеј-офа. Преко кога ћемо тамо стићи, мање је важно", рекао је Драган Милосављевић за "Наше новине", а пренео званични сајт Партизана.

"Наравно, желимо и домаћу титулу, а видећемо да ли је ова екипа кадра да све то и оствари".

Победе у серији су "лек" за све. Милосављевић памти и како је било јесенас.

"Атмосфера у екипи је увек била добра, али много је другачије када нон-стоп губиш и то убедљивом разликом. Било нам је тада тешко да се погледамо у очи. Сада је све сјајно, дружимо се и ван терена и личимо на праву породицу".

Капитен се прикључио екипи почетком децембра, заједно са Сашом Павловићем, након тога је у тиму било доста "ситних" проблема са повредама, а у суботу против Металца се вратио и Едо Мурић после месец и по дана паузе.

"Коначно смо комплетни и напокон постајемо добар тим, који ће у наредним мечевима само напредовати. Чекају нас тешки мечеви до краја регуларног дела АБА лиге, а ми ћемо у сваком ићи на победу", поручио је сјајни бек црно-белих, изразивши наду да је екипа "завршила са повредама" за ову сезону.

Прилику да опет испуне Пионир и уживају у све бољој игри Вујошевићевих ученика, навијачи ће имати у суботу од 21 час, када гостује претпоследња Игокеа.

Партизан потом путује у Скопље, па дочекује Левски и гостује Цибони, након чега следи финални турнир Купа Кораћа и борба за први трофеј ове године.

Коментари / 0

Оставите коментар