Milosavljević: 3. ili 4., naš cilj je - Evroliga!

Kapiten Partizana obećao igru na što više pobeda do kraja ABA lige, bez razmišljanja o protivniku u polufinalu.

Košarka 20.01.2015 | 08:20
Milosavljević: 3. ili 4., naš cilj je - Evroliga!

Od ekipe koja sa skorom 6-7 očajnički traži priključak za plasman u plej-of, Partizan (11-7) je za mesec dana postao favorit za četvrto mesto, ispred Olimpije i Cibone (9-9).

Mačvan, Pavlović i drugovi su posle pete uzastopne pobede čak zapretili trećeplasiranoj Cedeviti (12-6), ali su Zagrepčani trijumfom nad Igokeom u Laktašima lagano odbili taj nalet.

Cedevita zbog boljeg učinka u međusobnim utakmicama praktično ima dve pobede prednosti, međutim, ni to nije nedostižno u preostalih osam kola. Kao što je moguće i da Olimpija uđe u formu i ugrozi Partizan...

Ipak, trenutno je teško kladiti se protiv Partizana u toj trci.

Mnogo je realnije da se u vrhu tabele zadrže četiri tima koja su sada tamo. Četvrto mesto odvelo bi crno-bele na "večitog" rivala u polufinalu plej-ofa, dok bi sa treće pozicije putovali u Podgoricu.

"Verujte da kod nas nema kalkulisanja. Naši ciljevi se znaju. Klub želi ponovo u Evroligu, a tamo se dolazi preko finala plej-ofa. Preko koga ćemo tamo stići, manje je važno", rekao je Dragan Milosavljević za "Naše novine", a preneo zvanični sajt Partizana.

"Naravno, želimo i domaću titulu, a videćemo da li je ova ekipa kadra da sve to i ostvari".

Pobede u seriji su "lek" za sve. Milosavljević pamti i kako je bilo jesenas.

"Atmosfera u ekipi je uvek bila dobra, ali mnogo je drugačije kada non-stop gubiš i to ubedljivom razlikom. Bilo nam je tada teško da se pogledamo u oči. Sada je sve sjajno, družimo se i van terena i ličimo na pravu porodicu".

Kapiten se priključio ekipi početkom decembra, zajedno sa Sašom Pavlovićem, nakon toga je u timu bilo dosta "sitnih" problema sa povredama, a u subotu protiv Metalca se vratio i Edo Murić posle mesec i po dana pauze.

"Konačno smo kompletni i napokon postajemo dobar tim, koji će u narednim mečevima samo napredovati. Čekaju nas teški mečevi do kraja regularnog dela ABA lige, a mi ćemo u svakom ići na pobedu", poručio je sjajni bek crno-belih, izrazivši nadu da je ekipa "završila sa povredama" za ovu sezonu.

Priliku da opet ispune Pionir i uživaju u sve boljoj igri Vujoševićevih učenika, navijači će imati u subotu od 21 čas, kada gostuje pretposlednja Igokea.

Partizan potom putuje u Skoplje, pa dočekuje Levski i gostuje Ciboni, nakon čega sledi finalni turnir Kupa Koraća i borba za prvi trofej ove godine.

Komentari / 0

Ostavite komentar