Торес је добрица и зато је плаћао цех!

Годинама је трпео критике, годинама био повод за подсмех. Сада се вратио кући, у свој Атлетико, и са два гола Реалу у Купу краља натерао фудбалску јавност да поново у суперлативу прича о њему.

Фудбал 19.01.2015 | 18:40
Торес је добрица и зато је плаћао цех!

Шаљивџије сада збивају нове шале, једна од њих је да је Челси прекјуче понудио 50 милиона евра за Фернанда Тореса! То је заправо сума коју су „плавци“ већ једном издвојили када је Ел нињо дошао на „Стамфорд“. Та епизода није била сјајна, као ни она у Милану, али чини се да је Торес окренуо нову страну.

Јован Станковић, бивши фудбалер Црвене звезде и репрезентативац, играо је почетком двехиљадитих у Атлетику са Торесом.

- Његова прича није свакидашња. Били смо у истом тиму две године, а он нам је био капитен иако је тек постао пунолетан. То је заправо била награда за његов невероватан таленат. Не сећам се да сам икада у животу видео тако брзог нападача као што је он. Поред брзине, имао је и добру технику, не сјајну, али сасвим добру, и занимљиво је да је он изузетно физички јак. Можда тако не изгледа на први поглед због дечачког лица, међутим, тешко га је избацити из равнотеже - каже Станковић.

Тада сте у више наврата тврдили да ће Торес бити најбољи играч у Европи?

- Јесам! И не само ја, сви су тако мислили. Довољно је било да погледате два тренинга и да то схватите. Он се, такорећи, зезао с нама. Његов таленат је био изузетан, а предност од десет метара није била гаранција и да ће лопта остати код тог играча. Сваког је могао да стигне, толико је био брз.

Шта му се онда догодило у Енглеској?

- У Ливерпулу је био добар на почетку... Када мало размислим о њему, чини ми се да му је карактер био велика кочница да не постане најбољи играч на свету.

У ком смислу?

- Он је изузетно тих и ненаметљив. Имам утисак да за две године колико смо играли заједно нисам чуо више од десетак његових изговорених речи. Било је чудно да тинејџер буде тако миран, прави породичан тип, није излазио у провод... Није искључено да у Челсију није могао да се избори са притиском великог трансфера и још већим очекивањима. Он је добрица, можда је то одговор на мистерију у Челсију.

Сада је поново кући?

- Да, и одмах се видело да је растерећен, да му се вратило самопоуздање, да је свој на своме. Поново има препознатљиву мирноћу у завршници.

Можда Челси заиста пошаље нову понуду?

- Ха, ха, можда, ко зна. Има 30 година, није он још рекао све у фудбалу - закључио је Станковић.

Коментари / 0

Оставите коментар