Tores je dobrica i zato je plaćao ceh!

Godinama je trpeo kritike, godinama bio povod za podsmeh. Sada se vratio kući, u svoj Atletiko, i sa dva gola Realu u Kupu kralja naterao fudbalsku javnost da ponovo u superlativu priča o njemu.

Fudbal 19.01.2015 | 18:40
Tores je dobrica i zato je plaćao ceh!

Šaljivdžije sada zbivaju nove šale, jedna od njih je da je Čelsi prekjuče ponudio 50 miliona evra za Fernanda Toresa! To je zapravo suma koju su „plavci“ već jednom izdvojili kada je El ninjo došao na „Stamford“. Ta epizoda nije bila sjajna, kao ni ona u Milanu, ali čini se da je Tores okrenuo novu stranu.

Jovan Stanković, bivši fudbaler Crvene zvezde i reprezentativac, igrao je početkom dvehiljaditih u Atletiku sa Toresom.

- Njegova priča nije svakidašnja. Bili smo u istom timu dve godine, a on nam je bio kapiten iako je tek postao punoletan. To je zapravo bila nagrada za njegov neverovatan talenat. Ne sećam se da sam ikada u životu video tako brzog napadača kao što je on. Pored brzine, imao je i dobru tehniku, ne sjajnu, ali sasvim dobru, i zanimljivo je da je on izuzetno fizički jak. Možda tako ne izgleda na prvi pogled zbog dečačkog lica, međutim, teško ga je izbaciti iz ravnoteže - kaže Stanković.

Tada ste u više navrata tvrdili da će Tores biti najbolji igrač u Evropi?

- Jesam! I ne samo ja, svi su tako mislili. Dovoljno je bilo da pogledate dva treninga i da to shvatite. On se, takoreći, zezao s nama. Njegov talenat je bio izuzetan, a prednost od deset metara nije bila garancija i da će lopta ostati kod tog igrača. Svakog je mogao da stigne, toliko je bio brz.

Šta mu se onda dogodilo u Engleskoj?

- U Liverpulu je bio dobar na početku... Kada malo razmislim o njemu, čini mi se da mu je karakter bio velika kočnica da ne postane najbolji igrač na svetu.

U kom smislu?

- On je izuzetno tih i nenametljiv. Imam utisak da za dve godine koliko smo igrali zajedno nisam čuo više od desetak njegovih izgovorenih reči. Bilo je čudno da tinejdžer bude tako miran, pravi porodičan tip, nije izlazio u provod... Nije isključeno da u Čelsiju nije mogao da se izbori sa pritiskom velikog transfera i još većim očekivanjima. On je dobrica, možda je to odgovor na misteriju u Čelsiju.

Sada je ponovo kući?

- Da, i odmah se videlo da je rasterećen, da mu se vratilo samopouzdanje, da je svoj na svome. Ponovo ima prepoznatljivu mirnoću u završnici.

Možda Čelsi zaista pošalje novu ponudu?

- Ha, ha, možda, ko zna. Ima 30 godina, nije on još rekao sve u fudbalu - zaključio je Stanković.

Komentari / 0

Ostavite komentar