Човић: Нема притиска, Радоњића не смјењујемо!

Председник Црвене звезде гостујући на ТВ Пинк рекао да у клубу "виде проблеме и потешкоће", али да навијачи морају имати стрпљења.

Кошарка 19.01.2015 | 16:40
Човић: Нема притиска, Радоњића не смјењујемо!

Небојша Човић одбацио је у недељу медијске написе о кризи и смени тренера у Црвеној звезди Телеком, након трећег узастопног пораза у Топ 16 фази Евролиге.

"Смењивање Дејана Радоњића иде и са супарничких страна и оно траје од када је он дошао у Звезду. Тенденциозно се ради по кафанама и кафићима. Нико није идеалан, ни он, ни ја, ни играчи, али све је то посао у нашој кући", рекао је Човић гостујући на ТВ Пинк.

"Приоритет за ову сезону је АБА лига, јер се одатле остварује континуитет наступа у Евролиги. Звезда је тек другу годину у том такмичењу, а жели да у њему траје, као кључни представник Србије. Разумем навијаче, али их и молим да не наседају на провокације и смишљене покушаје дестабилизације клуба".

Говорећи о поразу од Галатасараја у петак, Човић је рекао да је "Звезда те вечери била лошија екипа", оценивши да су очекивања од екипе у Топ 16 "пренадувана".

"Са једне стране, то је наш менталитет, али има и неких намера, из других средина. Овај тим је селектиран тако да уђе у Топ 16. Никакво оптерећење (у Евролиги) више немамо, што не значи да ћемо се предати".

Човић је истакао да црвено-бели имају "најмлађи тим и најмањи буџет" у тој конкуренцији.

"Многи су помислили да можемо нешто преко ноћи. Не може ништа преко ноћи, мора да се ради систематски. Ово је иста она Звезда која је (јесенас) нон стоп побеђивала, са истим играчима, истим тренером и стручним штабом, која и даље нема ниједан пораз у АБА лиги".

"Јавност има право да оцењује, али како одједном поједини медији пишу 'Звезда у канџама кризе' и да 'Звезда размишља о промени тренера'? Превише смо емотивни и острашћени, превише брзо хоћемо неке ствари..."

Први човек Звезде каже да ствари као што су умор, или пад форме, не могу да буду алиби.

"Ми јесмо приметили одређене проблеме и потешкоће (у екипи). Али, немамо право да 'пумпамо' и дајемо превелика очекивања. Морамо да будемо реални, јер играмо против Реала, чији један играч годишње прима 3,5 милиона евра, а цео наш буџет је 3,6 милиона. Или против Галатасараја, у коме бивши НБА играч има уговор на два милиона евра".

"Дајте да имамо стрпљења и градимо кућу корак по корак. Па тај клуб, Црвена звезда, пре три године није постојао. За три године смо направили озбиљан успех и подигли Звезду из пепела".

Небојша Човић говорио је и о "моралној победи", проистеклој из организације на коју посматрачи Евролиге и гостујућа експедиција нису имали никаквих примедби (упркос убацивању свињских папака на паркет).

"Најважнији елемент је био да утакмица прође у најбољем могућем реду. Било би добро да смо победили (Галатасарај), нисмо победили, али мислим да у овом делу (организације) јесмо. Мислим да смо поставили висок стандард и Евролиги. Ниједан Фајнал фор Евролиге није ни приближно достигао ниво ове утакмице"

Црвено-бели су у други део сезоне ушли у саставу који је изнео прву фазу Евролиге, иако су знали да их очекују већа искушења. Да ли ће сада реаговати?

"Не знам, то зависи првенствено од стручног штаба и тренера, разговараћемо. Звезда има јако пуно младих играча, а немамо баш пара за бацање, иако иду разноразне приче", одговорио је Човић.

Коментари / 0

Оставите коментар