Čović: Nema pritiska, Radonjića ne smjenjujemo!

Predsednik Crvene zvezde gostujući na TV Pink rekao da u klubu "vide probleme i poteškoće", ali da navijači moraju imati strpljenja.

Košarka 19.01.2015 | 16:40
Čović: Nema pritiska, Radonjića ne smjenjujemo!

Nebojša Čović odbacio je u nedelju medijske napise o krizi i smeni trenera u Crvenoj zvezdi Telekom, nakon trećeg uzastopnog poraza u Top 16 fazi Evrolige.

"Smenjivanje Dejana Radonjića ide i sa suparničkih strana i ono traje od kada je on došao u Zvezdu. Tendenciozno se radi po kafanama i kafićima. Niko nije idealan, ni on, ni ja, ni igrači, ali sve je to posao u našoj kući", rekao je Čović gostujući na TV Pink.

"Prioritet za ovu sezonu je ABA liga, jer se odatle ostvaruje kontinuitet nastupa u Evroligi. Zvezda je tek drugu godinu u tom takmičenju, a želi da u njemu traje, kao ključni predstavnik Srbije. Razumem navijače, ali ih i molim da ne nasedaju na provokacije i smišljene pokušaje destabilizacije kluba".

Govoreći o porazu od Galatasaraja u petak, Čović je rekao da je "Zvezda te večeri bila lošija ekipa", ocenivši da su očekivanja od ekipe u Top 16 "prenaduvana".

"Sa jedne strane, to je naš mentalitet, ali ima i nekih namera, iz drugih sredina. Ovaj tim je selektiran tako da uđe u Top 16. Nikakvo opterećenje (u Evroligi) više nemamo, što ne znači da ćemo se predati".

Čović je istakao da crveno-beli imaju "najmlađi tim i najmanji budžet" u toj konkurenciji.

"Mnogi su pomislili da možemo nešto preko noći. Ne može ništa preko noći, mora da se radi sistematski. Ovo je ista ona Zvezda koja je (jesenas) non stop pobeđivala, sa istim igračima, istim trenerom i stručnim štabom, koja i dalje nema nijedan poraz u ABA ligi".

"Javnost ima pravo da ocenjuje, ali kako odjednom pojedini mediji pišu 'Zvezda u kandžama krize' i da 'Zvezda razmišlja o promeni trenera'? Previše smo emotivni i ostrašćeni, previše brzo hoćemo neke stvari..."

Prvi čovek Zvezde kaže da stvari kao što su umor, ili pad forme, ne mogu da budu alibi.

"Mi jesmo primetili određene probleme i poteškoće (u ekipi). Ali, nemamo pravo da 'pumpamo' i dajemo prevelika očekivanja. Moramo da budemo realni, jer igramo protiv Reala, čiji jedan igrač godišnje prima 3,5 miliona evra, a ceo naš budžet je 3,6 miliona. Ili protiv Galatasaraja, u kome bivši NBA igrač ima ugovor na dva miliona evra".

"Dajte da imamo strpljenja i gradimo kuću korak po korak. Pa taj klub, Crvena zvezda, pre tri godine nije postojao. Za tri godine smo napravili ozbiljan uspeh i podigli Zvezdu iz pepela".

Nebojša Čović govorio je i o "moralnoj pobedi", proistekloj iz organizacije na koju posmatrači Evrolige i gostujuća ekspedicija nisu imali nikakvih primedbi (uprkos ubacivanju svinjskih papaka na parket).

"Najvažniji element je bio da utakmica prođe u najboljem mogućem redu. Bilo bi dobro da smo pobedili (Galatasaraj), nismo pobedili, ali mislim da u ovom delu (organizacije) jesmo. Mislim da smo postavili visok standard i Evroligi. Nijedan Fajnal for Evrolige nije ni približno dostigao nivo ove utakmice"

Crveno-beli su u drugi deo sezone ušli u sastavu koji je izneo prvu fazu Evrolige, iako su znali da ih očekuju veća iskušenja. Da li će sada reagovati?

"Ne znam, to zavisi prvenstveno od stručnog štaba i trenera, razgovaraćemo. Zvezda ima jako puno mladih igrača, a nemamo baš para za bacanje, iako idu raznorazne priče", odgovorio je Čović.

Komentari / 0

Ostavite komentar