И Венгер се сложио: Најзад тријумф у дербију!

Менаџер Арсенала свестан је да ће победа над Ситијем у Манчестеру много донети његовој екипи на психолошком плану.

Фудбал 19.01.2015 | 16:00
И Венгер се сложио: Најзад тријумф у дербију!

Готово 13 година прошло је од последње победе Арсенала у гостима над актуелним прваком Енглеске (Манчестер јунајтед - Арсенал 0:1, у мају 2002).

Предуго за један од највећих енглеских клубова и сталног учесника Лиге шампиона, али сада је и том ишчекивању дошао крај, пошто су изабраници Арсена Венгера у тактички перфектној утакмици срушили Манчестер сити на Етихаду - 0:2, головима Сантија Казорле из пенала и Оливијеа Жируа.

Оспоравани, исмевани, понижавани... Више не!

"У оваквим утакмицама је важно први дати гол. Данас смо ми успели то да урадимо. Имали смо то оптерећење, да у Премијер лиги не можемо да добијемо великог противника у гостима, али сада смо коначно збацили тај терет са рамена и то ће нас учинити јачим. Показали смо да можемо да будемо и дефанзивно јаки", рекао је Венгер одмах после утакмице.

Он је посебно апострофирао утицај Казорле, који је после добрих интервенција одбране знао да задржи лопту у ногама и проследи је нападачима, што је задњој линији давало шансу да предахне.

"На тај начин смо контролисали утакмицу. Били смо дисциплиновани и добро организовани. Видело се да делујемо као тим, да играмо колективно и да смо компактни. Ова победа ће учврстити веру екипе у сопствене могућности", додао је француски стручњак.

Упитан за мишљење о пеналу, након контакта Компанија и Монреала, одговорио је да би морао да погледа снимак, али да му је са клупе деловало да је био прекршај за "најстрожу казну".

Арсенал заузима пето место на табели са 39 бодова из 22 меча. За Манчестер јунајтедом заостаје бод, а за трећепласираним Саутемптоном три.

Води Челси са 52 бода и уз то дочекује Манчестер сити (47) у следећем колу, које је заказано за 31. јануар. и 1. фебруар. Наредног викенда играће се коло ФА купа.

"То је веома важна утакмица. Морамо да пробамо да приђемо Челсију на два бода. Ако не успемо, неће бити крај. У оптицају ће и даље остати много бодова, чак 45", прокоментарисао је стратег Ситија Мануел Пелегрини.

Уругвајац сматра да је пенал за водећи гол Арсенала досуђен престрого.

Коментари / 0

Оставите коментар