I Venger se složio: Najzad trijumf u derbiju!

Menadžer Arsenala svestan je da će pobeda nad Sitijem u Mančesteru mnogo doneti njegovoj ekipi na psihološkom planu.

Fudbal 19.01.2015 | 16:00
I Venger se složio: Najzad trijumf u derbiju!

Gotovo 13 godina prošlo je od poslednje pobede Arsenala u gostima nad aktuelnim prvakom Engleske (Mančester junajted - Arsenal 0:1, u maju 2002).

Predugo za jedan od najvećih engleskih klubova i stalnog učesnika Lige šampiona, ali sada je i tom iščekivanju došao kraj, pošto su izabranici Arsena Vengera u taktički perfektnoj utakmici srušili Mančester siti na Etihadu - 0:2, golovima Santija Kazorle iz penala i Olivijea Žirua.

Osporavani, ismevani, ponižavani... Više ne!

"U ovakvim utakmicama je važno prvi dati gol. Danas smo mi uspeli to da uradimo. Imali smo to opterećenje, da u Premijer ligi ne možemo da dobijemo velikog protivnika u gostima, ali sada smo konačno zbacili taj teret sa ramena i to će nas učiniti jačim. Pokazali smo da možemo da budemo i defanzivno jaki", rekao je Venger odmah posle utakmice.

On je posebno apostrofirao uticaj Kazorle, koji je posle dobrih intervencija odbrane znao da zadrži loptu u nogama i prosledi je napadačima, što je zadnjoj liniji davalo šansu da predahne.

"Na taj način smo kontrolisali utakmicu. Bili smo disciplinovani i dobro organizovani. Videlo se da delujemo kao tim, da igramo kolektivno i da smo kompaktni. Ova pobeda će učvrstiti veru ekipe u sopstvene mogućnosti", dodao je francuski stručnjak.

Upitan za mišljenje o penalu, nakon kontakta Kompanija i Monreala, odgovorio je da bi morao da pogleda snimak, ali da mu je sa klupe delovalo da je bio prekršaj za "najstrožu kaznu".

Arsenal zauzima peto mesto na tabeli sa 39 bodova iz 22 meča. Za Mančester junajtedom zaostaje bod, a za trećeplasiranim Sautemptonom tri.

Vodi Čelsi sa 52 boda i uz to dočekuje Mančester siti (47) u sledećem kolu, koje je zakazano za 31. januar. i 1. februar. Narednog vikenda igraće se kolo FA kupa.

"To je veoma važna utakmica. Moramo da probamo da priđemo Čelsiju na dva boda. Ako ne uspemo, neće biti kraj. U opticaju će i dalje ostati mnogo bodova, čak 45", prokomentarisao je strateg Sitija Manuel Pelegrini.

Urugvajac smatra da je penal za vodeći gol Arsenala dosuđen prestrogo.

Komentari / 0

Ostavite komentar