НБА: Рекорд Оклахоме, престрављени Грег Поповић!

Само три НБА утакмице одигране су у ноћи између недеље и понедељка по средњеевропском времену, добрим делом јер је пажња спортске јавности у САД била усмерена на два меча америчког фудбала у којима је донета одлука о учесницима овогодишњег Супербоула.

Кошарка 19.01.2015 | 14:45
НБА: Рекорд Оклахоме, престрављени Грег Поповић!

Када је о кошарци реч, најубедљивија је била Оклахома, која је са 99:127 декласирала екипу Орланда на њеном терену. И не чуди - гостујући Тандери су постигли чак 79 поена у првом полувремену, што им је клупски рекорд откако су се преселили у Оклахому. Како су гости шутирали у другој деоници (16/21, односно 76%), тим Орландо Меџика још је на крају и добро прошао.

Никола Вучевић, млади црногорски центар, није могао после одличног старта утакмице (осам поена у уводних десет минута) да одржи корак са расположеним ривалом. Меч је завршио са 16 поена, седам скокова и три изгубљене лопте, успут "зарадивши" другу техничку грешку у каријери.

Оклахому су, са друге стране, водили Кевин Дурант, који је за 27 минута постигао 21 поен и имао 11 скокова и осам асистенција (и један дриблинг који ће Фурније памтити), Расел Вестбрук са 17, те тандем Ибака - Вејтерс, који је постигао по 16 поена.

Као што Оклахома никада раније није дала 79 поена у прве две четвртине, ни Њу Орлеанс никада раније није победио Торонто, све до минуле ноћи. А у њој су Пеликани дошли до 93:95 после два велика преокрета: најпре су они водили са 14 поена разлике на полувремену, потом је Торонто направио серију 35:14 у трећој деоници и повео са "+12", да би Репторсима пресудио Тајрик Еванс продором и поготком постигнутим 1,6 секунди пре завршетка.

Еванс са 26 и стрпљиви Ажинса са 22 поена били су најефикаснији чланови Њу Орлеанса, док је код Торонта то био Демар Дерозан, са истим учинком, и то у "одсуству" готово неприметних Валанчијунаса (шест поена) и Кајла Лаурдија (осам).

И, на крају, шампионско издање Сан Антонија донело им је нови рекорд: примили су само 27 поена за полувреме у лекцији Јути која је окончана резултатом 89:69. Ипак, добра партија актуелног шампиона, ког су кошгетерски предводили Сплитер са 14 и Грин са 13 поена, остала је у сенци тешког пада.

Каваи Леонард, један од најбољих играча Спарса, пао је после оштрог фаула Гобера среидном друге деонице. Болна гримаса приликом покушаја да помери шаку изазвали су неверицу на лицу трофејног тренера Грега Поповића. И више од тога.

"На смрт сам се преплашио. Онда је он почео да поново осећа шаку. То је био један од тестова који смо могли да му задамо. Знате, не можемо да му узмемо шаку и треснемо је о зид, па да га питамо 'Осећаш ли то?'. Не, то не можемо. Само нам је остало да се надамо да ће бити ОК", рекао је Поповић, чији је миљеник успео да заигра у наставку утакмице и, уз шут 4/11, дође до 12 поена и девет скокова.

Резултати:
Торонто - Њу Орлеанс 93:95
Орландо - Оклахома сити 99:127
Сан Антонио - Јута 89:69

Коментари / 0

Оставите коментар