NBA: Rekord Oklahome, prestravljeni Greg Popović!

Samo tri NBA utakmice odigrane su u noći između nedelje i ponedeljka po srednjeevropskom vremenu, dobrim delom jer je pažnja sportske javnosti u SAD bila usmerena na dva meča američkog fudbala u kojima je doneta odluka o učesnicima ovogodišnjeg Superboula.

Košarka 19.01.2015 | 14:45
NBA: Rekord Oklahome, prestravljeni Greg Popović!

Kada je o košarci reč, najubedljivija je bila Oklahoma, koja je sa 99:127 deklasirala ekipu Orlanda na njenom terenu. I ne čudi - gostujući Tanderi su postigli čak 79 poena u prvom poluvremenu, što im je klupski rekord otkako su se preselili u Oklahomu. Kako su gosti šutirali u drugoj deonici (16/21, odnosno 76%), tim Orlando Medžika još je na kraju i dobro prošao.

Nikola Vučević, mladi crnogorski centar, nije mogao posle odličnog starta utakmice (osam poena u uvodnih deset minuta) da održi korak sa raspoloženim rivalom. Meč je završio sa 16 poena, sedam skokova i tri izgubljene lopte, usput "zaradivši" drugu tehničku grešku u karijeri.

Oklahomu su, sa druge strane, vodili Kevin Durant, koji je za 27 minuta postigao 21 poen i imao 11 skokova i osam asistencija (i jedan dribling koji će Furnije pamtiti), Rasel Vestbruk sa 17, te tandem Ibaka - Vejters, koji je postigao po 16 poena.

Kao što Oklahoma nikada ranije nije dala 79 poena u prve dve četvrtine, ni Nju Orleans nikada ranije nije pobedio Toronto, sve do minule noći. A u njoj su Pelikani došli do 93:95 posle dva velika preokreta: najpre su oni vodili sa 14 poena razlike na poluvremenu, potom je Toronto napravio seriju 35:14 u trećoj deonici i poveo sa "+12", da bi Reptorsima presudio Tajrik Evans prodorom i pogotkom postignutim 1,6 sekundi pre završetka.

Evans sa 26 i strpljivi Ažinsa sa 22 poena bili su najefikasniji članovi Nju Orleansa, dok je kod Toronta to bio Demar Derozan, sa istim učinkom, i to u "odsustvu" gotovo neprimetnih Valančijunasa (šest poena) i Kajla Laurdija (osam).

I, na kraju, šampionsko izdanje San Antonija donelo im je novi rekord: primili su samo 27 poena za poluvreme u lekciji Juti koja je okončana rezultatom 89:69. Ipak, dobra partija aktuelnog šampiona, kog su košgeterski predvodili Spliter sa 14 i Grin sa 13 poena, ostala je u senci teškog pada.

Kavai Leonard, jedan od najboljih igrača Sparsa, pao je posle oštrog faula Gobera sreidnom druge deonice. Bolna grimasa prilikom pokušaja da pomeri šaku izazvali su nevericu na licu trofejnog trenera Grega Popovića. I više od toga.

"Na smrt sam se preplašio. Onda je on počeo da ponovo oseća šaku. To je bio jedan od testova koji smo mogli da mu zadamo. Znate, ne možemo da mu uzmemo šaku i tresnemo je o zid, pa da ga pitamo 'Osećaš li to?'. Ne, to ne možemo. Samo nam je ostalo da se nadamo da će biti OK", rekao je Popović, čiji je miljenik uspeo da zaigra u nastavku utakmice i, uz šut 4/11, dođe do 12 poena i devet skokova.

Rezultati:
Toronto - Nju Orleans 93:95
Orlando - Oklahoma siti 99:127
San Antonio - Juta 89:69

Komentari / 0

Ostavite komentar