Храбра Београђанка плива за часни крст

Пливање за часни крст поводом великог хришћанског празника Богојављења и ове године ће се организовати на рекама широм Србије, а на Ади Циганлији у Београду у ледену воду ће, са десетином мушкараца, скочити и једна храбра жена - Васка Шушић (45) из Београда.

Србија 19.01.2015 | 10:45
Храбра Београђанка плива за часни крст

Она већ трећи пут 19. јануара плива за часни крст, а припрема се тако што готово сваког дана плива на Ади, па чак и кад пада снег!

Рекреација и вера

- Сваки мој дан почне или у шуми, или на реци. Било да је лето било зима, ја пливам, трчим, вежбам. Нормално ми је да плилвам у леденој води. Тада се пролазници заустављају, гледају, сликају ме, а неки се и крсте. Зато ми неће бити страшно да сутра скочим у воду и пливам за крст - прича Васка, иначе фитнес тренер.
Поред рекреативних мотива, она има и верске, а каже да јој пливање на Богојављење даје посебну енергију.

Адреналин и енергија

- После пливања за крст добијем енергију која ме држи више од месец дана. То је посебан погон и адреналин. Верујем да то све даје освештана вода, јер увек пливам, а само на дан Богојављења су такви ефекти. Наравно, велики сам верник и част ми је да тог дана препливам 33 метра до крста, али није ми циљ да победим - каже Васка.

Иако би свако помислио да је теже ускочити у воду кад пада снег, она открива да је то заблуда.
- Најтеже је кад је напољу топло јер је тад вода хладнија од спољне температуре. Кад је мраз, тело се пре ускакања у воду већ навикне на хладноћу - каже Шушићева.

Извор: КУРИР

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Драго ми је

19.01.2015 10:26

Шушић муслиманско презиме а православка.Лијепо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

омг

19.01.2015 10:42

Пази коментара хахаха ало децко де процитај поново текст или бар наслов .... какве везе има које је вјере или какво је презиме?? И одакле ти да је њени презиме муслиманско... страсно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радован

19.01.2015 11:02

Згодна дама, навијам за њу. Напред Васка!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре драго ми је

19.01.2015 11:53

Сусиц је православно презиме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сузуки

19.01.2015 15:42

Која страха и узас да се у секуларној дрзави плива за некаквом крстацом.Нормалном цовјеку се дизе коса на глави од језе.Сад би требали Јевреји пливати за давидовом звијездом,припадници Ислама за полумјесецом и звијездом,припадници католицанства за кризом итд,итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за сузуки

19.01.2015 15:50

лицис ми на ону двојицу браце из француске, ти би да вјера буде оно како би ти хтио, залосно. Нека те бог окрене на прави пут.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дивља јабука

19.01.2015 21:14

Како је год погледам (анализирам) мени личи на праву жену.

ОДГОВОРИТЕ