Hrabra Beograđanka pliva za časni krst

Plivanje za časni krst povodom velikog hrišćanskog praznika Bogojavljenja i ove godine će se organizovati na rekama širom Srbije, a na Adi Ciganliji u Beogradu u ledenu vodu će, sa desetinom muškaraca, skočiti i jedna hrabra žena - Vaska Šušić (45) iz Beograda.

Srbija 19.01.2015 | 10:45
Hrabra Beograđanka pliva za časni krst

Ona već treći put 19. januara pliva za časni krst, a priprema se tako što gotovo svakog dana pliva na Adi, pa čak i kad pada sneg!

Rekreacija i vera

- Svaki moj dan počne ili u šumi, ili na reci. Bilo da je leto bilo zima, ja plivam, trčim, vežbam. Normalno mi je da plilvam u ledenoj vodi. Tada se prolaznici zaustavljaju, gledaju, slikaju me, a neki se i krste. Zato mi neće biti strašno da sutra skočim u vodu i plivam za krst - priča Vaska, inače fitnes trener.
Pored rekreativnih motiva, ona ima i verske, a kaže da joj plivanje na Bogojavljenje daje posebnu energiju.

Adrenalin i energija

- Posle plivanja za krst dobijem energiju koja me drži više od mesec dana. To je poseban pogon i adrenalin. Verujem da to sve daje osveštana voda, jer uvek plivam, a samo na dan Bogojavljenja su takvi efekti. Naravno, veliki sam vernik i čast mi je da tog dana preplivam 33 metra do krsta, ali nije mi cilj da pobedim - kaže Vaska.

Iako bi svako pomislio da je teže uskočiti u vodu kad pada sneg, ona otkriva da je to zabluda.
- Najteže je kad je napolju toplo jer je tad voda hladnija od spoljne temperature. Kad je mraz, telo se pre uskakanja u vodu već navikne na hladnoću - kaže Šušićeva.

Izvor: KURIR

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Drago mi je

19.01.2015 10:26

Šušić muslimansko prezime a pravoslavka.Lijepo.

ODGOVORITE
Name

omg

19.01.2015 10:42

Pazi komentara hahaha alo decko de procitaj ponovo tekst ili bar naslov .... kakve veze ima koje je vjere ili kakvo je prezime?? I odakle ti da je njeni prezime muslimansko... strasno

ODGOVORITE
Name

Radovan

19.01.2015 11:02

Zgodna dama, navijam za nju. Napred Vaska!

ODGOVORITE
Name

re drago mi je

19.01.2015 11:53

Susic je pravoslavno prezime.

ODGOVORITE
Name

Suzuki

19.01.2015 15:42

Koja straha i uzas da se u sekularnoj drzavi pliva za nekakvom krstacom.Normalnom covjeku se dize kosa na glavi od jeze.Sad bi trebali Jevreji plivati za davidovom zvijezdom,pripadnici Islama za polumjesecom i zvijezdom,pripadnici katolicanstva za krizom itd,itd.

ODGOVORITE
Name

za suzuki

19.01.2015 15:50

licis mi na onu dvojicu brace iz francuske, ti bi da vjera bude ono kako bi ti htio, zalosno. Neka te bog okrene na pravi put.

ODGOVORITE
Name

divlja jabuka

19.01.2015 21:14

Kako je god pogledam (analiziram) meni liči na pravu ženu.

ODGOVORITE