Вишечасовна обустава саобраћаја у Бањалуци

Саобраћај у центру Бањалуке данас ће бити обустављен на три часа, због одржавања богојављенске литије, саопштено је из Градске управе.

Република Српска 19.01.2015 | 08:28
Вишечасовна обустава саобраћаја у Бањалуци

Саобраћај ће бити обустављен у времену од 11.00 до 14.00 часова у дијеловима улица краља Петра Првог Карађорђевића, Марије Бурсаћ, цара Душана.

Из Градске управе наводе да ће саобраћај бити обустављен и у дијеловима улица Теодора Колокотрониса, Исаије Митровића, Макарија Соколовића, Славка Родића, Љупка Рачића, Браће и сестара Капор и 22. априла.

За вријеме обуставе саобраћаја, на неколико линија јавног превоза извршиће се одређене корекције, док ће републичке линије јавног превоза путника бити преусмјераване из Булевара Степе Степановића у улице Мајке Југовића, Гавре Вучковића, Гундулићеву, Алеју Светог Саве и даље регистрованим трасама.

У Бањалуци ће данас на велики хришћански празник Богојављење бити одржана богојављенска литија и пливање за Часни крст.

У 11.30 часова испред храма Христа Спаситеља биће формирана свечана богојављенска литија, која ће у 12.00 часова кренути улицама ка Градском мосту, односно мосту Патре, гдје ће бити обављено водоосвећење ријеке Врбас, спуштање Часног крста у ријеку и такмичење у пливању за Часни крст.

Коментари / 0

Оставите коментар