Višečasovna obustava saobraćaja u Banjaluci

Saobraćaj u centru Banjaluke danas će biti obustavljen na tri časa, zbog održavanja bogojavljenske litije, saopšteno je iz Gradske uprave.

Republika Srpska 19.01.2015 | 08:28
Višečasovna obustava saobraćaja u Banjaluci

Saobraćaj će biti obustavljen u vremenu od 11.00 do 14.00 časova u dijelovima ulica kralja Petra Prvog Karađorđevića, Marije Bursać, cara Dušana.

Iz Gradske uprave navode da će saobraćaj biti obustavljen i u dijelovima ulica Teodora Kolokotronisa, Isaije Mitrovića, Makarija Sokolovića, Slavka Rodića, Ljupka Račića, Braće i sestara Kapor i 22. aprila.

Za vrijeme obustave saobraćaja, na nekoliko linija javnog prevoza izvršiće se određene korekcije, dok će republičke linije javnog prevoza putnika biti preusmjeravane iz Bulevara Stepe Stepanovića u ulice Majke Jugovića, Gavre Vučkovića, Gundulićevu, Aleju Svetog Save i dalje registrovanim trasama.

U Banjaluci će danas na veliki hrišćanski praznik Bogojavljenje biti održana bogojavljenska litija i plivanje za Časni krst.

U 11.30 časova ispred hrama Hrista Spasitelja biće formirana svečana bogojavljenska litija, koja će u 12.00 časova krenuti ulicama ka Gradskom mostu, odnosno mostu Patre, gdje će biti obavljeno vodoosvećenje rijeke Vrbas, spuštanje Časnog krsta u rijeku i takmičenje u plivanju za Časni krst.

Komentari / 0

Ostavite komentar