Главаш пријети свједоцима?

На службеној Фејсбук страници Бранимира Главаша, којем је Уставни суд Хрватске укинуо пресуду којом је осуђен на осам година затвора због ратних злочина над Србима, објављена је порука коју многи тумаче као пријетњу смрћу упућену свједоцима у против њега вођеном судском процесу.

Република Српска 19.01.2015 | 07:45
Главаш пријети свједоцима?

Наиме, на тој страници лидера ХДССБ-а, иначе, некадашњег високог функционера ХДЗ-а и бившег заступника у Хрватском сабору, осванула је фотографија на којој се види пет објешених особа, а изнад које је написано "Не реци лажна свједочанства, јер стићи ће те Божја казна".

Агенције и портали су ту поруку успјели сачувати прије него што је мистериозно нестала са Фејсбука, а упозорили су да је она садржавала још неколико чињеница које су узбуркале духове.

"Осма Божја заповијед гласи: 'Не реци лажно свједочанство' и она забрањује лагање, лажно свједочење, кривоклетство, а ови на овој слици су лажно свједочили и стигла их је заслужена казна...", стајало је у поруци.

Динко Бурић, бивши заступник ХДССБ-а у Хрватском сабору, коментаришући пријетње које су освануле на Главашевој Фејсбук страници, хрватским медијима је рекао да их није ни видио.

"Нисам то видио и не желим коментарисати такве глупости које су се и раније догађале. Не чуди ме да су сви они који не воле Хрватску спремни и на таква гнусна подметања", казао је Бурић.

На Главашевој Фејсбук страници  нема спорне поруке, али има низ других, па је тако, примјера ради, "окачена" пјесма "Забрањеног пушења" "Зеница блуес", уз издвојене стихове "Радује ме једна истина, из КП дома вратит ћу се ја".

Подсјећања ради, Уставни суд Хрватске укинуо је пресуду којом је Врховни суд правоснажно осудио Главаша на осам година затвора због ратних злочина над Србима, почињених 1991. године у Осијеку.

Истом одлуком, наложено је Врховном суду да понови поступак против Главаша, који казну служи у Мостару, након што је 2010. године ухапшен код Груда. Главаш, којем је Суд БиХ потврдио пресуду хрватског правосуђа, има и бх. држављанство. Након што му је укинута правоснажна, активирана му је неправоснажна пресуда, којом је био осуђен на десет година затвора, тако да је Жупанијски суд у Загребу расписао потјерницу за Главашем.

Коментари / 0

Оставите коментар