Glavaš prijeti svjedocima?

Na službenoj Fejsbuk stranici Branimira Glavaša, kojem je Ustavni sud Hrvatske ukinuo presudu kojom je osuđen na osam godina zatvora zbog ratnih zločina nad Srbima, objavljena je poruka koju mnogi tumače kao prijetnju smrću upućenu svjedocima u protiv njega vođenom sudskom procesu.

Republika Srpska 19.01.2015 | 07:45
Glavaš prijeti svjedocima?

Naime, na toj stranici lidera HDSSB-a, inače, nekadašnjeg visokog funkcionera HDZ-a i bivšeg zastupnika u Hrvatskom saboru, osvanula je fotografija na kojoj se vidi pet obješenih osoba, a iznad koje je napisano "Ne reci lažna svjedočanstva, jer stići će te Božja kazna".

Agencije i portali su tu poruku uspjeli sačuvati prije nego što je misteriozno nestala sa Fejsbuka, a upozorili su da je ona sadržavala još nekoliko činjenica koje su uzburkale duhove.

"Osma Božja zapovijed glasi: 'Ne reci lažno svjedočanstvo' i ona zabranjuje laganje, lažno svjedočenje, krivokletstvo, a ovi na ovoj slici su lažno svjedočili i stigla ih je zaslužena kazna...", stajalo je u poruci.

Dinko Burić, bivši zastupnik HDSSB-a u Hrvatskom saboru, komentarišući prijetnje koje su osvanule na Glavaševoj Fejsbuk stranici, hrvatskim medijima je rekao da ih nije ni vidio.

"Nisam to vidio i ne želim komentarisati takve gluposti koje su se i ranije događale. Ne čudi me da su svi oni koji ne vole Hrvatsku spremni i na takva gnusna podmetanja", kazao je Burić.

Na Glavaševoj Fejsbuk stranici  nema sporne poruke, ali ima niz drugih, pa je tako, primjera radi, "okačena" pjesma "Zabranjenog pušenja" "Zenica blues", uz izdvojene stihove "Raduje me jedna istina, iz KP doma vratit ću se ja".

Podsjećanja radi, Ustavni sud Hrvatske ukinuo je presudu kojom je Vrhovni sud pravosnažno osudio Glavaša na osam godina zatvora zbog ratnih zločina nad Srbima, počinjenih 1991. godine u Osijeku.

Istom odlukom, naloženo je Vrhovnom sudu da ponovi postupak protiv Glavaša, koji kaznu služi u Mostaru, nakon što je 2010. godine uhapšen kod Gruda. Glavaš, kojem je Sud BiH potvrdio presudu hrvatskog pravosuđa, ima i bh. državljanstvo. Nakon što mu je ukinuta pravosnažna, aktivirana mu je nepravosnažna presuda, kojom je bio osuđen na deset godina zatvora, tako da je Županijski sud u Zagrebu raspisao potjernicu za Glavašem.

Komentari / 0

Ostavite komentar