Панчев: 1991. ми је лоби узео ''Златну лопту''!

"Ако нисам већ ја био као најбољи стрелац Европе, онда је то морао да буде Дејан Савићевић. Ипак, Европа и медији не воле играче са истока и то је имало утицаја на крајњу одлуку", сматра Кобра.

Фудбал 18.01.2015 | 18:20
Панчев: 1991. ми је лоби узео ''Златну лопту''!

Иако је Црвена звезда 1991. године освојила Европу и свет, а Дарко Панчев са 34 постигнутих голова био најбољи стрелац тадашњег КЕШ-а, Златна лопта је отишла у руке Жана Пјера Папена. Иза Македонца су остали и Црногорац Дејан Савићевић и Хрват Роберт Просинечки. Многи и сада сматрају да је Европа направила велику неправду према југословенским фудбалерима доделивши признање Французу.
“Те 1991. били смо прваци Европе и света, годину дана раније Југославија је била пета на Мундјалу у Италији, али нисмо могли против Папена. Није освојио ништа, али западно-европски лоби на челу са Француском и "Франс фудбалом" су направили скандалозан избор и лопта је отишла у његове руке", изјавио је Панчев у интервјуу за македонски Спорт.

Панчев нема дилему у вези са тим ко је требао да узме престижну награду.
"Ако нисам већ ја био као најбољи стрелац Европе, онда је то морао да буде Дејан Савићевић. Ипак, Европа и медији не воле играче са истока и то је имало утицаја на крајњу одлуку. Такође, мислим да није нормално да само два играча из Источне Европе од 1991. године буду награђени Златном лотпом (Андреј Шевченко и Христо Стоичков, прим. аут)".

Кобра се ту није зауставио и дао је своје мишљење поводом избора за овогодишњу Златну лопту коју је освојио Кристијано Роналдо.
"Све је почело од 1991. године од када су на трону све чешће играчи који немају трофеје. Ове године је требао да победи онај који је био маска у позадини Лионела Месија и Роналда", поручио је Панчев алудиравши на голмана Бајерн из Минхена Мануела Нојера.

Коментари / 0

Оставите коментар