Pančev: 1991. mi je lobi uzeo ''Zlatnu loptu''!

"Ako nisam već ja bio kao najbolji strelac Evrope, onda je to morao da bude Dejan Savićević. Ipak, Evropa i mediji ne vole igrače sa istoka i to je imalo uticaja na krajnju odluku", smatra Kobra.

Fudbal 18.01.2015 | 18:20
Pančev: 1991. mi je lobi uzeo ''Zlatnu loptu''!

Iako je Crvena zvezda 1991. godine osvojila Evropu i svet, a Darko Pančev sa 34 postignutih golova bio najbolji strelac tadašnjeg KEŠ-a, Zlatna lopta je otišla u ruke Žana Pjera Papena. Iza Makedonca su ostali i Crnogorac Dejan Savićević i Hrvat Robert Prosinečki. Mnogi i sada smatraju da je Evropa napravila veliku nepravdu prema jugoslovenskim fudbalerima dodelivši priznanje Francuzu.
“Te 1991. bili smo prvaci Evrope i sveta, godinu dana ranije Jugoslavija je bila peta na Mundjalu u Italiji, ali nismo mogli protiv Papena. Nije osvojio ništa, ali zapadno-evropski lobi na čelu sa Francuskom i "Frans fudbalom" su napravili skandalozan izbor i lopta je otišla u njegove ruke", izjavio je Pančev u intervjuu za makedonski Sport.

Pančev nema dilemu u vezi sa tim ko je trebao da uzme prestižnu nagradu.
"Ako nisam već ja bio kao najbolji strelac Evrope, onda je to morao da bude Dejan Savićević. Ipak, Evropa i mediji ne vole igrače sa istoka i to je imalo uticaja na krajnju odluku. Takođe, mislim da nije normalno da samo dva igrača iz Istočne Evrope od 1991. godine budu nagrađeni Zlatnom lotpom (Andrej Ševčenko i Hristo Stoičkov, prim. aut)".

Kobra se tu nije zaustavio i dao je svoje mišljenje povodom izbora za ovogodišnju Zlatnu loptu koju je osvojio Kristijano Ronaldo.
"Sve je počelo od 1991. godine od kada su na tronu sve češće igrači koji nemaju trofeje. Ove godine je trebao da pobedi onaj koji je bio maska u pozadini Lionela Mesija i Ronalda", poručio je Pančev aludiravši na golmana Bajern iz Minhena Manuela Nojera.

Komentari / 0

Ostavite komentar