Сутра почиње исплата депонената „Бобар банке“

Исплата осигураних депозита за депоненте у Бобар банци почиње сутра и трајаће у наредних пет година. Агенција за осигуранбе депозита је у обавези да исплати укупан износ од 86,61 милион КМ за 21.379 депонената, физичких и правних лица који имају до 50.000 марака, плус камата.

Република Српска 18.01.2015 | 14:47
Сутра почиње исплата депонената „Бобар банке“

У Агенцији за осигурање депозита БиХ подсјећају на то да постоје три начина за исплату и то исплата на лицу мјеста, препуштање избора власнику и да се средства задрже у банци исплатиоца.

У Агенцији за осигурање депозита БиХ подсјећају на то да постоје три начина за исплату и то исплата на лицу мјеста, препуштање избора власнику и да се средства задрже у банци исплатиоца.
Шта ће бити са ликвидационом масом И са депонентима који у “Бобару” имају преко 50.000 марака, пита се економиста Светлана Ценић.

Власник депозита, уколико није сагласан са стањем за исплату које је добио у обавјештењу, може уложити рекламацију на лицу мјеста. Исплара депонената ће бити вршена по абецеденом реду у филијалама “УниЦредит банке” Бања Лука.

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

МИТАР ИЗ ДУБИЦА

18.01.2015 15:27

ЈЕССССС, СУТРАА ОДЕ ПО СВОЈИ 200,ОО КМ И У КАФАНУУ ДО ЗОРЕЕЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОШ

18.01.2015 16:12

Није ваљда да ЦЕНИЋЕВА има у Бобар банци преко 50.000 КМ.КУКУУУУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

18.01.2015 17:44

Наравоученије ове приче гласи: Избјегавати домаће банке, не због нестабилности банкарског система колико због лабаве контроле банака и малог максимума. Боље да укину и тих 50.000 КМ па да видимо ко ће тада свој новац, своје одвајање од прихода у такве банке да депонује. Стара добра чарапа је најбоље рјешење. Увијек сам се подсмијевао људима који држе новац у чарапама, а сад видим да су на крају испали најпаметнији. Нема од ове државе ништа и за то су мање криве банке колико држава која је направила такву регулативу која више плаши људе да вјерују банкама него што их привлачи да свој новац повјере институцијама које су свугдје у нормалном свијету, па чак и у региону синоним за сигурност, само код нас што више депонујеш новца у банку, то је већа вјероватноћа да ћеш остати без ичега. Ужас живи. Или исплаћујте новац свима или суочите се са полаганим одумирање банкарског система пошто ће садашње стање ако још потраје, проузроковати још веће посљедице за банкарски систем на начин да ће неповјерење у банкарски сектор расти, а нови новац и депоненти који сада планирају да свој новац ставе у банку, таквих бити све мање, као и новца што значи пропадање и осталих банака. Повећајте максимум и обештетите све! На тај начин не да ће само штета бити санирана, већ ће и наљуљано повјерење неких будућих штедиша бити враћено што значи и већи приходи, док овако како је сад, банке ће остати и без постојећих клијената јер нико не жели да, ни крив ни дужан својим новцем плаћа туђе грешке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мујо снајперист

18.01.2015 18:27

Не контам ову реченицу од стране админа, јер и ја сам штедиша :"Шта ће бити са ликвидационом масом И са депонентима који у “Бобару” имају преко 50.000 марака, пита се економиста Светлана Ценић", имал ко паметан да ми појасни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Банкар

18.01.2015 18:50

Упропастисе банку и стедисе ...за здравље давали,све домаце банке су исте као и ББанка то се зна неце нико да казе само Ценицка јос да казе ко је власник Нове .онда це бити права

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милорад Д.

18.01.2015 18:54

ееееее, прво мојих 10 милица па вама ста остане!

ОДГОВОРИТЕ
Name

лакилук

18.01.2015 22:06

Питам се хоћели ко одговарати за овај криминал. Милиона нема и онда једноставно идемо даље као да ништа није било.

ОДГОВОРИТЕ