Sutra počinje isplata deponenata „Bobar banke“

Isplata osiguranih depozita za deponente u Bobar banci počinje sutra i trajaće u narednih pet godina. Agencija za osiguranbe depozita je u obavezi da isplati ukupan iznos od 86,61 milion KM za 21.379 deponenata, fizičkih i pravnih lica koji imaju do 50.000 maraka, plus kamata.

Republika Srpska 18.01.2015 | 14:47
Sutra počinje isplata deponenata „Bobar banke“

U Agenciji za osiguranje depozita BiH podsjećaju na to da postoje tri načina za isplatu i to isplata na licu mjesta, prepuštanje izbora vlasniku i da se sredstva zadrže u banci isplatioca.

U Agenciji za osiguranje depozita BiH podsjećaju na to da postoje tri načina za isplatu i to isplata na licu mjesta, prepuštanje izbora vlasniku i da se sredstva zadrže u banci isplatioca.
Šta će biti sa likvidacionom masom I sa deponentima koji u “Bobaru” imaju preko 50.000 maraka, pita se ekonomista Svetlana Cenić.

Vlasnik depozita, ukoliko nije saglasan sa stanjem za isplatu koje je dobio u obavještenju, može uložiti reklamaciju na licu mjesta. Isplara deponenata će biti vršena po abecedenom redu u filijalama “UniCredit banke” Banja Luka.

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

MITAR IZ DUBICA

18.01.2015 15:27

JESSSSS, SUTRAA ODE PO SVOJI 200,OO KM I U KAFANUU DO ZOREEE

ODGOVORITE
Name

MILOŠ

18.01.2015 16:12

Nije valjda da CENIĆEVA ima u Bobar banci preko 50.000 KM.KUKUUUU.

ODGOVORITE
Name

Direkt

18.01.2015 17:44

Naravoučenije ove priče glasi: Izbjegavati domaće banke, ne zbog nestabilnosti bankarskog sistema koliko zbog labave kontrole banaka i malog maksimuma. Bolje da ukinu i tih 50.000 KM pa da vidimo ko će tada svoj novac, svoje odvajanje od prihoda u takve banke da deponuje. Stara dobra čarapa je najbolje rješenje. Uvijek sam se podsmijevao ljudima koji drže novac u čarapama, a sad vidim da su na kraju ispali najpametniji. Nema od ove države ništa i za to su manje krive banke koliko država koja je napravila takvu regulativu koja više plaši ljude da vjeruju bankama nego što ih privlači da svoj novac povjere institucijama koje su svugdje u normalnom svijetu, pa čak i u regionu sinonim za sigurnost, samo kod nas što više deponuješ novca u banku, to je veća vjerovatnoća da ćeš ostati bez ičega. Užas živi. Ili isplaćujte novac svima ili suočite se sa polaganim odumiranje bankarskog sistema pošto će sadašnje stanje ako još potraje, prouzrokovati još veće posljedice za bankarski sistem na način da će nepovjerenje u bankarski sektor rasti, a novi novac i deponenti koji sada planiraju da svoj novac stave u banku, takvih biti sve manje, kao i novca što znači propadanje i ostalih banaka. Povećajte maksimum i obeštetite sve! Na taj način ne da će samo šteta biti sanirana, već će i naljuljano povjerenje nekih budućih štediša biti vraćeno što znači i veći prihodi, dok ovako kako je sad, banke će ostati i bez postojećih klijenata jer niko ne želi da, ni kriv ni dužan svojim novcem plaća tuđe greške.

ODGOVORITE
Name

Mujo snajperist

18.01.2015 18:27

Ne kontam ovu rečenicu od strane admina, jer i ja sam štediša :"Šta će biti sa likvidacionom masom I sa deponentima koji u “Bobaru” imaju preko 50.000 maraka, pita se ekonomista Svetlana Cenić", imal ko pametan da mi pojasni.

ODGOVORITE
Name

Bankar

18.01.2015 18:50

Upropastise banku i stedise ...za zdravlje davali,sve domace banke su iste kao i BBanka to se zna nece niko da kaze samo Cenicka jos da kaze ko je vlasnik Nove .onda ce biti prava

ODGOVORITE
Name

Milorad D.

18.01.2015 18:54

eeeeee, prvo mojih 10 milica pa vama sta ostane!

ODGOVORITE
Name

lakiluk

18.01.2015 22:06

Pitam se hoćeli ko odgovarati za ovaj kriminal. Miliona nema i onda jednostavno idemo dalje kao da ništa nije bilo.

ODGOVORITE