Оно што неће власт Српске, урадиће Тужилаштво БиХ

Генерални секретар ПДП-а Игор Црнадак сматра да је иницијатива ЕУ о европској будућности БиХ добра за Републику Српску и да отвара могућност да у наредне четири године у Српској и БиХ у првом плану буду запошљавање, нове инвестиције и бољи живот за све грађане.

Република Српска 19.01.2015 | 07:35
Оно што неће власт Српске, урадиће Тужилаштво БиХ

У вези са састанком у Сарајеву, ПДП никада не би учествовао у било каквој иницијативи која је штетна по Републику Српску, а представници ове партије и Савеза за промјене ће радити на одбрани Р.Српске од било каквих напада, али и на њеном економском јачању и путу у ЕУ, каже генерални секретар те партије.

Црнадак је навео и то да и институције Српске требају да ријеше случај у вези са аудио материјалом о куповини народних посланика, у народу познатији ка “два папка”, јер уколико то не ураде, постоји могућност да тај случај преузму Тужилаштво БиХ, Агенција за истраге и заштиту БиХ и Агенција за форензику БиХ.

Коментаришући оптужбе против предсједавајућег Представничког дома парламента БиХ Шефика Џаферовића, Црнадак је нагласио да ПДП и даље очекује да се Тужилаштво о томе изјасни, јер се сваки ратни злочин мора истражити И утврдити индивидуална одговорност, али и да власти Републике Српске са истим жаром треба да реагују у случају расвјетљвања гнусног убиства Милана Вукелића, па стога позива посланике из владајуће већине да напусте наредно скупштинско засједање у знак протеста због тога што ни након 7 година тај случај није ријешен.

Коментари / 52

Оставите коментар
Name

дсс

18.01.2015 14:31

Народ одавно цека да се и тузиластво и правосудј вец једном укљуце у те и многе нерјесене слуцајеве.Настала је осма година од смрти Милана Вукелица,и моје је мисљење да Баја стоји иза тога. Бице интересантна и афера два папка и колике су паре утросене на њих. Да се испита сав криминал владајуци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симе

18.01.2015 14:43

Мора се коначно наћи неко ко је одговоран за све оне силне афере и ове скорашње, усвојити закон о поријеклу имовине и почети са одузимањем имовине нелегално стечене и пунити затворе издајницима, наравно издајницима јер су радили против државе а поготово против народа ....... ДОСТА ЈЕ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

јаро

18.01.2015 15:03

Е Црнадак , ти и твоја прича сте ушли у тешку патологију!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОШ

18.01.2015 15:05

ЦРДНАДАК,погледај снимак ТВ емисије ТЕЛЕРИНГ који је био данас у 14.15.Треба имати доста храбрости па изнијети оно што је речено у емисији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владо Бања Лука

18.01.2015 15:11

Апелујем на Црнадка, а и на све др постене људе из РС и БиХ да се активирају око афере Боска. Робна куца Боска је наводно приватизована од стране Дјурица и Мисковица, мада уговор никад нико није видио. 300 радника је истјерано на улицу, а многи се прогоне на судовима у РС! Као да то није довољно, ИРБ је тој Боски дао 15 милиона КМ (!?) кредита који она наравно не враца...Паре су заврсиле у дзеповима Мисковица, Дјурица, Додика и Додикове церке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

милос

18.01.2015 15:35

Један од издајника српског народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

правда

18.01.2015 15:52

Република Српска ће бити само историја и митска творевина ако СНСД настави и даље владати. Причају неку причу о правди и поштењу а народ више не живи, умире. Млади исељавају, бракови у кризи, породица не постоји, привреда убијена, само порези напредују и расту да узму све. Сиротињу су направили од народа али добиће баја и бајице свој део од тог истог народа. Подршка Игоре и нек решава СИПА и друге агенције, је више се не може издрзати неправда. Кад примају плату из Сарајева и дјецу запошљавају у бх компаније онда ок, па нек онда и бх сигурмосне агенције раде на испитивању имовине и крим-радњи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мали Дјокица

18.01.2015 15:54

Ево једног случаја за тужилаштво директно са вашег портала: КАКО ЈЕ МОГУЋЕ: (1) Да се 2005 год. фирми Гросс д.о.о из и Градишке, а која је у власништву неких контроверзних србијанских тајкуна у Енглеској, поклони рудник (БЕЗ ИКАКВЕ НАКНАДЕ) олова и цинка Сасе код Сребренице обичном одлуком Министарства индустрије. Значи, без тендера и без уговора о концесији (извор: портал фирме Гросс и одлука Министарства). (2) да се са том истом фирмом 2007 год. без тендера закључи уговор о концесији на 30 година, без обавезе да се држави врати огроман дуг (преко 6 милиона КМ) који је рудник у том моменту имао (извор: портал фирме Гросс, уговор о концесији, званични подаци о потраживању државе према руднику); (3) Да се концесиони уговор закључи са фирмом чији су власници („енглези“) у државама окружења већ упропастили неколико приватизованих државних предузећа и због чега су њихови власници и одговорни директори били у затвору (извор: новински натписи, званичне информације надлежних државних органа; (4) да се 2010 год. над рудником отвори стечани поступак и да та иста фирма Гросс у моменту отварања стечаја има дуг према руднику од преко 3 милиона КМ, а држава и даље потраживање преко 6 милиона КМ (извор: Одлука Суда о проглашење стечаја); (5) да и након стечаја над ранијим корисником рудника (у власништву државе од преко 65%) фирма Гросс настави са кориштењем рудника, а да руднику у стечају одмах не врати дуг од преко 3 милиона КМ; (6) да се фирми Гросс у безцијење продаје имовина рудника из стечајне масе и тако државно власништво „легално“ преноси приватној фирми (извор: Одлуке Стечајног управника на лицитацијама; (7) да се са фирмом Гросс не раскине уговор о концесији на руднику, иако надлежни државни органи три године узастопно констатују да концесионар не испуњава обавезе из концесионог уговора; (8) да се у току важења концесионог уговора промијени власничка структура и да се не зна ко су стварни нови сувласници, иако је то забрањено концесионим уговором, али и прописима РС. КАКО ЈЕ МОГУЋЕ да због свега тога до сада још нико није одговарао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики

18.01.2015 16:08

Склоните овог, плаши ми дијете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само напред

18.01.2015 16:11

Са тим снимком се мора расчистити. Или је прави или је монтирани. Ако је прави, зна се ко треба да одговара. А ако није, бога ми, нека одговара ко га је монтирао. Мора да завлада правна дрзава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фаца

18.01.2015 16:16

Овај Црнадак има неку сумњиву фацу. Не знам човјека, али и фаца некад доста говори. Не мора да значи, али...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрињача/Рибар

18.01.2015 16:27

Како је могуће да се на Дрињачи (Кушлату) гради хидроцентрала без грађевинске дозволе и да је гради истакнути члан ПДП (а сада СНСД-а) Вито Томић (са неким крининогеним адвокатима из Србије). Само што нису поткопали главни пут Зворник Пале. Гдје је Комисија за концесије, а и остали органи и министарства, да то спрече, кад другим концесионарима гледају "длаку у јајету" и одузимају концесије да би их давали својим пријатељима. Да ли ће се неко бавити тиме или ће бити "појела маца".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре МИЛОШ

18.01.2015 16:27

Нисам гледао, шта су приказали?

ОДГОВОРИТЕ
Name

чича

18.01.2015 16:30

Нема од те љубави више ништа ево опозорава Горбачов дасе не пресеравате долази и трћи СВЈЕСКИ ) РАТ)

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ мали дјокица

18.01.2015 16:34

Не могу да верујем ово што кажеш, али ако је тачно одмах истрагу и у затвор. Да не буде као са Бирачем. Литванци покупише кајмак и побегоше, да би нам Тегељтија рекао да су били мафија. Касно Марко на Косово стиже. Зато одмах на утврђивање чињеница и, ако је све тачно, истрага и затвор ПРЕКИ СУД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правосуђе?

18.01.2015 16:37

Борба против криминала и корупције није могућа док су у врху правосуђа РС криминалу и корупцији склони Селмани, Радуљи, Бајићи и слични... Прво испитати разне Селманове афере из времена док је био Министар (не) правде па даље по реду...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

18.01.2015 16:49

Људи не цвјета цвјеће у ЕУ. Многе земље хоће да изађу, Исланд је чак одбио понуду. Болесној ЕУ требају ресурси и стратешки интереси да би продужила своју агонију а ми би добили јарам на врат и ограничила би нам свако еконо напредовање и сарадњу са другим земљама. Погледајте само разлику између Бугарске и Турске економије. Зашто нису дали јужни ток, зашто праве кризу у Украини... хоће да из свега извуку корист. Скинимо ми ове лопове за власти и заплијенимо све што имају биће сасвим довољно за опоравак привреде...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Богољуб

18.01.2015 16:56

Да би градјанима БиХ и сире, заиста било боље,мислим да би сви политицари требали да оду,да се законски провери њихово имовинско стање и да на сцену додју млади,бистроумни и постени.Ниста се неце променити одласком господина Додика са политицке сцене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зелени јадар

18.01.2015 16:59

За дрињача. Стварно се с пута види да се поткопава дрињача. пут је угрожен. ваљда имају дозволу јер како би копали до и испод магистралног пуа. није могуће да граде без дозволе. Знам тог Виту. Човјек се јавно хвали да је некад као посланик помогао Додику и да му овај сада враћа. Тужно ако је то истина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Министар

18.01.2015 17:02

Црнадак, спреми се за Министра полиције. Брзо ће ови што су сад на власти да пукну па ће требати бити спреман. да вам не побјегну док ви подијелите министарства. ти им знаш афериме, па би било најбоље да ти то преузмеш. Ваљда се не би покварио. Не дјелујеш тако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драго

18.01.2015 17:17

У којој је то држави власт задужена за хватање криминалаца. Ваљда је то посао тужилаштва.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мирко

18.01.2015 17:35

Глупане један Бакиров!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Муња

18.01.2015 17:57

Ста треба да се уради па да се извјестаци тај спорни аудио запис у афери папак. Па та скупа опрема купљена је с тим цикјем. Нема пуно таквих слуцајева. Тиме би се јавност умирила и са невиних (ма ко био) скине сумња. То оцигледно неко коци. Трбе само открити ко и ствар це бити јасна. Или се цека неки погодан политицки тренутак па да све експлодира

ОДГОВОРИТЕ
Name

драга

18.01.2015 19:02

Е црнадак, да ви мало не бркате надлезности, а цини се и да вам принцип подјеле власти није близак! Или народу сервирате тако,контајуци да це проци. Срамотно је колико потцјењујете интелигенцију сопственог народа.То се односи на све вас тзв политицаре, али некако Пандуревицка ту предњаци својим бисерним изјавама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вама

18.01.2015 19:09

Ако не истјерате на цистац слуцај папака а волио би.Онда сте исти као они и летицете са њима,народ цека изволите!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦИСТАЧ УЛИЦА

18.01.2015 19:16

Треба за све лопове брезова метла. Да се нико не провуче. А послије десинфекција да се неко њима не зарази

ОДГОВОРИТЕ
Name

драгане

18.01.2015 20:32

Зна се функција законодавне, изврсне и судске власти. то је принцип подјеле власти и свака од тих власти је самостална, не могу политицари спроводити поступке за које је надлезно тузиластво и суд. Такодје се зна о цему се одлуцује на нивиу БиХ, а о цему на нивоу РС! О цему прицају ови људи! Па скупстина БиХ тог Дзаферовица мозе да разријеси дузности када год постоји иницијатива за коју гласа вецина посланика, зато сто га је та иста скупстина тако и изабрала, њега не бирају гласаци. То не знаци да је он крив. То суд одлуцује. Исто тако афера папак се не мозе ријесити у НСРС, зато сто ту суд треба да утврди да ли постоје елементи кр.дјела. Па тек онда се мозе одузети мандат онима којима је народ дао повјерење, с обзиром да скупстина не мозе разријесити те људје јер их скупстина не бира.О цему прицају ови политицари, да ли намјерно ти раде мислеци да ду људи глупи или ста. Па зна се ста је у цијој нсдлезности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хаха

18.01.2015 20:41

На свим порталим има два или три цовјека са ко зна колико лазних профила и имена сто бране СНСД-е...ако сте јос ви такви не писмени остали да браните резим онда ова РС има сансу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

прелаз

18.01.2015 21:49

Тузбаааа,опасна је то ствар .

ОДГОВОРИТЕ
Name

драга

18.01.2015 22:01

Па ако цес о писмености, неписмени се писе заједно, а не одвојено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пипери

18.01.2015 22:10

Теби пласи дијете, а мени пласи зену.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мила

18.01.2015 22:23

САМО НАПРИЈЕД ИГОРЕ,А ТУ ПРИЧУ КАКО СНСД БРАНИ РЕПУБЛИКУ ПА СУ ЈОШ САМО НАЈГЛУПЉИ,НАРОД ЈЕ ОГОРЧЕН НА ЊИХ,ОГОРЧЕНОСТ СЕ ГРАНИЧИ СА МРЖЊОМ,ВИДИМО МИ КАКО ОНИ НА ТУ ЈЕФТИНУ НАЦИОНАЛИСТИЧКУ РЕТОРИКУ ЖИВЕ 15 ГОДИНА,ПО ТРИ ПЛАТЕ ЛИЈЕЖУ У КУЋУ НИКО НИШТА НЕ РАДИ, А ЖИВЕ КАО БОГОВИ,МА ОГОРЧЕНИ СМО ИЛИ БЈЕСНИ НА ЊИХ,ОДЛАЗИМО ТРБУХОМ ЗА КРУХОМ,РАДИМО НОЋ И ДАН ДА ПРЕХРАНИМО НАШУ ДЈЕЦУ, А ОНИ ДИЖУ КРЕДИТЕ И НАМИЧУ СЕБИ И СВОЈИМА И ГЛУМЕ ПАТРИОТИЗАМ,ПАТРИОТА НЕ ПАТИ СВОЈ НАРОД СА НАЈНИЖОМ ПЛАТОМ И ПЕНЗИЈОМ,ОНИ СУ ПРОКЛЕТИ ИДИОТИ. ЛАКО ЋЕТЕ НАРОД НАХРАНИТИ, АЛИ ПРОКЛЕТО РОЂЕНОГ ИДИОТА НЕ МОЖЕ НИКО НАХРАНИТИ ЊИХОВЕ СУ ОЧИ ГЛАДНЕ,ЊИХОВ МОЗАК ЈЕ ГЛАДАН...ОНИ СУ ПРОКЛЕТИ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

МА

18.01.2015 22:32

Ко ће сав лоповлук процесуирати, па треба нам судија ко некад војске . Све бивше касарне да претворимо у затворе мало је, а опет ваља багру хранити. Једино само одузимати имовину и то одмах па нека после годинама доказују како су је стекли, а не обратно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

стици и утеци

18.01.2015 22:52

Нема компромиса са криминалцима и лоповима ма из које парохије долазили, само остро и на прву лопту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре драга

18.01.2015 23:01

Члан 7. Закона о суду БИХ (Кривична надлежност) (1) Суд је надлежан за кривична дјела утврђена Кривичним законом БиХ и другим законима Босне и Херцеговине. (2) Суд је даље надлежан за кривична дјела утврђена законима Федерације Босне и Херцеговине, Републике Српске и Брчко Дистрикта Босне и Херцеговине када та кривична дјела: а) угрожавају суверенитет, територијални интегритет, политичку независност, националну сигурност и међународни субјективитет Босне и Херцеговине; б) могу имати озбиљне реперкусије или штетне посљедице на привреду Босне и Херцеговине, или могу изазвати друге штетне посљедице за Босну и Херцеговину или могу изазвати озбиљну економску штету или друге штетне посљедице изван територије датог ентитета или Брчко Дистрикта Босне и Херцеговине. Упуцујем вас на став (2), тацку а) и трецу квалификацију у њој угрозавање "политицке независности" сто куповина посланика сигурно јесте, па ми реците има ли ту основа за надлезност и убудуце се информисите прије него сто поцнете памфлетарити у корист резима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бк

18.01.2015 23:49

Фатај багру, ко год је крао нека иде апс !

ОДГОВОРИТЕ
Name

хаха

19.01.2015 07:37

хвала Драга...да допуним реценицу....резим подрзавају неписмени и Драга која је писмена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Драга

19.01.2015 07:41

Због таквих као ви зелим да оде Додик и црвени.Да се то све сруси.Само да гледам како патите од туге сто су вас побједили Босиц и Иваниц.А не вјерујем да це тад бити боље али ни овај лоповлук не води нигдје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лаки

19.01.2015 11:41

Сигурно ти и Дзаферовиц на целу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Серафим

19.01.2015 12:12

ТУЗИЛАСТВО це урадити исто оно сто је урадило и за хапсење муслимана и Хрвата који су поцинили злоцине над Србима. Додусе урадице несто да нас посвадјају јос висе БАЦИЦЕ КОСТ МЕДЈУ КЕРОВЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ МИЛА

19.01.2015 12:25

ТАЈ ШТО НЕ ЗНА ШТА ЈЕ, ДА ЛИ СРБИН ДА ЛИ ЦРНОГОРАЦ. КО ДА ВИШЕ БИЋУ ЊЕГОВ. СВЕ ЈЕ АМИНОВАО КРОЗ СКУПШТИНУ ШТО ЈЕ ДОДИК ПОЖЕЛЕО. САМО ИХ У ИСТУ СОБУ (ЗАТВОРСКУ) ПА НЕКА ИХ ТАМО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сноуден реплика за Милоша

19.01.2015 12:37

Милошев имаш лијепо име не знам зашто сматраш човјека издајицом, јер мислиш да су неки појединци из СНСД-а већи Срби који су сједили годинама у Сарајеву конкретно Спириц и Радмановић!Реци ћу ти да нису старац њих занима новац и ко ста понуди од масла кад се отвори Пандорину кутија афера, а отвориле се онда ће ти бити све јасно о том патриотизму и србовању и великим Србима!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мицо

19.01.2015 13:24

И у затвору це им бити фино све на вријеме боље це им бити него нама који немамо ни посла .Доруцак на вријеме,руцак,вецера.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пика

19.01.2015 14:11

Опасне ствари се кувају,несто базди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ма јок

19.01.2015 22:08

ма јок, све је то увезано и уплетено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баба Марта

20.01.2015 06:20

Ево читамо да се снсд распада. Кренуло од Васића, Радојичића...Значи, биће посла за тужилаштво. Само што не треба чекати да они сами себе пријаве. "ВРАНА ВРАНИ ОЧИ НЕ КОПА". Да ли се заврши онај велики нови затвор на Кули. Биће и он тијесан ако тужилаштво буде исправно радило свој послао

ОДГОВОРИТЕ
Name

Биографија

20.01.2015 06:54

Хоћемо да видимо биографију сваког нашег политичара. Оно шта су радили од рођења до дана данашњег, и то да ту биографију напишу, не они, него њихове комшије и школски другови. Не мислим ту на овог Црнадака, него генерално

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рудар ИИ

20.01.2015 06:58

Нисам знао оно за рудник олова и цинка, али знам да ови што сад воде рудник извозе све што ваља у инострансво и немају добити у РС. Не плаћају струју и порез и не враћају дуг држави. старе раднике отпустили а раде им људи са бироа за запошљавање бесплатно (на терет државе). Општина од њих нема ништа осим можда неки подкупљени општинар. прича се да ће се дићи и отићи као они из Бирача чим нагомилају дуг према држави. ко их уведе у све ово, или иза тих власника стоје наши вајни тајкуни, Туга

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брчанска малта

20.01.2015 07:02

Лијепо је ово чути и прочитати, али ми не видимо да се нешто мијења и кад дођу нови. Само народна слога државу спашава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Божић бата

20.01.2015 07:08

Има ли неких назнака да ми народ на улице изашао? Све друго су шупље приче и бацање народу прашине у очи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Серафим

20.01.2015 12:45

ЕВО типицног Србског менталитета ако не могу са тобом ја цу против тебе, по оној кадија те тузи, кадија ти суди, овај србин као сутрасња потенционална власт од кадија трази да они несто ураде за њега, његов народ и дрзаву. Кадије могу само од њега и њему слицних да направе Јањицара и да их потурце или посеку, као сто су то цинили петсто година по свим Србским земљама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пази бандера

20.01.2015 21:26

Танак си ти момчиноооо...

ОДГОВОРИТЕ