Ono što neće vlast Srpske, uradiće Tužilaštvo BiH

Generalni sekretar PDP-a Igor Crnadak smatra da je inicijativa EU o evropskoj budućnosti BiH dobra za Republiku Srpsku i da otvara mogućnost da u naredne četiri godine u Srpskoj i BiH u prvom planu budu zapošljavanje, nove investicije i bolji život za sve građane.

Republika Srpska 19.01.2015 | 07:35
Ono što neće vlast Srpske, uradiće Tužilaštvo BiH

U vezi sa sastankom u Sarajevu, PDP nikada ne bi učestvovao u bilo kakvoj inicijativi koja je štetna po Republiku Srpsku, a predstavnici ove partije i Saveza za promjene će raditi na odbrani R.Srpske od bilo kakvih napada, ali i na njenom ekonomskom jačanju i putu u EU, kaže generalni sekretar te partije.

Crnadak je naveo i to da i institucije Srpske trebaju da riješe slučaj u vezi sa audio materijalom o kupovini narodnih poslanika, u narodu poznatiji ka “dva papka”, jer ukoliko to ne urade, postoji mogućnost da taj slučaj preuzmu Tužilaštvo BiH, Agencija za istrage i zaštitu BiH i Agencija za forenziku BiH.

Komentarišući optužbe protiv predsjedavajućeg Predstavničkog doma parlamenta BiH Šefika Džaferovića, Crnadak je naglasio da PDP i dalje očekuje da se Tužilaštvo o tome izjasni, jer se svaki ratni zločin mora istražiti I utvrditi individualna odgovornost, ali i da vlasti Republike Srpske sa istim žarom treba da reaguju u slučaju rasvjetljvanja gnusnog ubistva Milana Vukelića, pa stoga poziva poslanike iz vladajuće većine da napuste naredno skupštinsko zasjedanje u znak protesta zbog toga što ni nakon 7 godina taj slučaj nije riješen.

Komentari / 52

Ostavite komentar
Name

dss

18.01.2015 14:31

Narod odavno ceka da se i tuzilastvo i pravosudj vec jednom ukljuce u te i mnoge nerjesene slucajeve.Nastala je osma godina od smrti Milana Vukelica,i moje je misljenje da Baja stoji iza toga. Bice interesantna i afera dva papka i kolike su pare utrosene na njih. Da se ispita sav kriminal vladajuci.

ODGOVORITE
Name

Sime

18.01.2015 14:43

Mora se konačno naći neko ko je odgovoran za sve one silne afere i ove skorašnje, usvojiti zakon o porijeklu imovine i početi sa oduzimanjem imovine nelegalno stečene i puniti zatvore izdajnicima, naravno izdajnicima jer su radili protiv države a pogotovo protiv naroda ....... DOSTA JE!!!

ODGOVORITE
Name

jaro

18.01.2015 15:03

E Crnadak , ti i tvoja priča ste ušli u tešku patologiju!

ODGOVORITE
Name

MILOŠ

18.01.2015 15:05

CRDNADAK,pogledaj snimak TV emisije TELERING koji je bio danas u 14.15.Treba imati dosta hrabrosti pa iznijeti ono što je rečeno u emisiji.

ODGOVORITE
Name

Vlado Banja Luka

18.01.2015 15:11

Apelujem na Crnadka, a i na sve dr postene ljude iz RS i BiH da se aktiviraju oko afere Boska. Robna kuca Boska je navodno privatizovana od strane Djurica i Miskovica, mada ugovor nikad niko nije vidio. 300 radnika je istjerano na ulicu, a mnogi se progone na sudovima u RS! Kao da to nije dovoljno, IRB je toj Boski dao 15 miliona KM (!?) kredita koji ona naravno ne vraca...Pare su zavrsile u dzepovima Miskovica, Djurica, Dodika i Dodikove cerke.

ODGOVORITE
Name

milos

18.01.2015 15:35

Jedan od izdajnika srpskog naroda.

ODGOVORITE
Name

pravda

18.01.2015 15:52

Republika Srpska će biti samo istorija i mitska tvorevina ako SNSD nastavi i dalje vladati. Pričaju neku priču o pravdi i poštenju a narod više ne živi, umire. Mladi iseljavaju, brakovi u krizi, porodica ne postoji, privreda ubijena, samo porezi napreduju i rastu da uzmu sve. Sirotinju su napravili od naroda ali dobiće baja i bajice svoj deo od tog istog naroda. Podrška Igore i nek rešava SIPA i druge agencije, je više se ne može izdrzati nepravda. Kad primaju platu iz Sarajeva i djecu zapošljavaju u bh kompanije onda ok, pa nek onda i bh sigurmosne agencije rade na ispitivanju imovine i krim-radnji.

ODGOVORITE
Name

Mali Djokica

18.01.2015 15:54

Evo jednog slučaja za tužilaštvo direktno sa vašeg portala: KAKO JE MOGUĆE: (1) Da se 2005 god. firmi Gross d.o.o iz i Gradiške, a koja je u vlasništvu nekih kontroverznih srbijanskih tajkuna u Engleskoj, pokloni rudnik (BEZ IKAKVE NAKNADE) olova i cinka Sase kod Srebrenice običnom odlukom Ministarstva industrije. Znači, bez tendera i bez ugovora o koncesiji (izvor: portal firme Gross i odluka Ministarstva). (2) da se sa tom istom firmom 2007 god. bez tendera zaključi ugovor o koncesiji na 30 godina, bez obaveze da se državi vrati ogroman dug (preko 6 miliona KM) koji je rudnik u tom momentu imao (izvor: portal firme Gross, ugovor o koncesiji, zvanični podaci o potraživanju države prema rudniku); (3) Da se koncesioni ugovor zaključi sa firmom čiji su vlasnici („englezi“) u državama okruženja već upropastili nekoliko privatizovanih državnih preduzeća i zbog čega su njihovi vlasnici i odgovorni direktori bili u zatvoru (izvor: novinski natpisi, zvanične informacije nadležnih državnih organa; (4) da se 2010 god. nad rudnikom otvori stečani postupak i da ta ista firma Gross u momentu otvaranja stečaja ima dug prema rudniku od preko 3 miliona KM, a država i dalje potraživanje preko 6 miliona KM (izvor: Odluka Suda o proglašenje stečaja); (5) da i nakon stečaja nad ranijim korisnikom rudnika (u vlasništvu države od preko 65%) firma Gross nastavi sa korištenjem rudnika, a da rudniku u stečaju odmah ne vrati dug od preko 3 miliona KM; (6) da se firmi Gross u bezcijenje prodaje imovina rudnika iz stečajne mase i tako državno vlasništvo „legalno“ prenosi privatnoj firmi (izvor: Odluke Stečajnog upravnika na licitacijama; (7) da se sa firmom Gross ne raskine ugovor o koncesiji na rudniku, iako nadležni državni organi tri godine uzastopno konstatuju da koncesionar ne ispunjava obaveze iz koncesionog ugovora; (8) da se u toku važenja koncesionog ugovora promijeni vlasnička struktura i da se ne zna ko su stvarni novi suvlasnici, iako je to zabranjeno koncesionim ugovorom, ali i propisima RS. KAKO JE MOGUĆE da zbog svega toga do sada još niko nije odgovarao.

ODGOVORITE
Name

miki

18.01.2015 16:08

Sklonite ovog, plaši mi dijete.

ODGOVORITE
Name

Samo napred

18.01.2015 16:11

Sa tim snimkom se mora rasčistiti. Ili je pravi ili je montirani. Ako je pravi, zna se ko treba da odgovara. A ako nije, boga mi, neka odgovara ko ga je montirao. Mora da zavlada pravna drzava.

ODGOVORITE
Name

Faca

18.01.2015 16:16

Ovaj Crnadak ima neku sumnjivu facu. Ne znam čovjeka, ali i faca nekad dosta govori. Ne mora da znači, ali...

ODGOVORITE
Name

Drinjača/Ribar

18.01.2015 16:27

Kako je moguće da se na Drinjači (Kušlatu) gradi hidrocentrala bez građevinske dozvole i da je gradi istaknuti član PDP (a sada SNSD-a) Vito Tomić (sa nekim krininogenim advokatima iz Srbije). Samo što nisu potkopali glavni put Zvornik Pale. Gdje je Komisija za koncesije, a i ostali organi i ministarstva, da to spreče, kad drugim koncesionarima gledaju "dlaku u jajetu" i oduzimaju koncesije da bi ih davali svojim prijateljima. Da li će se neko baviti time ili će biti "pojela maca".

ODGOVORITE
Name

Re MILOŠ

18.01.2015 16:27

Nisam gledao, šta su prikazali?

ODGOVORITE
Name

čiča

18.01.2015 16:30

Nema od te ljubavi više ništa evo opozorava Gorbačov dase ne preseravate dolazi i trći SVJESKI ) RAT)

ODGOVORITE
Name

RE mali djokica

18.01.2015 16:34

Ne mogu da verujem ovo što kažeš, ali ako je tačno odmah istragu i u zatvor. Da ne bude kao sa Biračem. Litvanci pokupiše kajmak i pobegoše, da bi nam Tegeljtija rekao da su bili mafija. Kasno Marko na Kosovo stiže. Zato odmah na utvrđivanje činjenica i, ako je sve tačno, istraga i zatvor PREKI SUD.

ODGOVORITE
Name

Pravosuđe?

18.01.2015 16:37

Borba protiv kriminala i korupcije nije moguća dok su u vrhu pravosuđa RS kriminalu i korupciji skloni Selmani, Radulji, Bajići i slični... Prvo ispitati razne Selmanove afere iz vremena dok je bio Ministar (ne) pravde pa dalje po redu...

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

18.01.2015 16:49

Ljudi ne cvjeta cvjeće u EU. Mnoge zemlje hoće da izađu, Island je čak odbio ponudu. Bolesnoj EU trebaju resursi i strateški interesi da bi produžila svoju agoniju a mi bi dobili jaram na vrat i ograničila bi nam svako ekono napredovanje i saradnju sa drugim zemljama. Pogledajte samo razliku između Bugarske i Turske ekonomije. Zašto nisu dali južni tok, zašto prave krizu u Ukraini... hoće da iz svega izvuku korist. Skinimo mi ove lopove za vlasti i zaplijenimo sve što imaju biće sasvim dovoljno za oporavak privrede...

ODGOVORITE
Name

Bogoljub

18.01.2015 16:56

Da bi gradjanima BiH i sire, zaista bilo bolje,mislim da bi svi politicari trebali da odu,da se zakonski proveri njihovo imovinsko stanje i da na scenu dodju mladi,bistroumni i posteni.Nista se nece promeniti odlaskom gospodina Dodika sa politicke scene.

ODGOVORITE
Name

Zeleni jadar

18.01.2015 16:59

Za drinjača. Stvarno se s puta vidi da se potkopava drinjača. put je ugrožen. valjda imaju dozvolu jer kako bi kopali do i ispod magistralnog pua. nije moguće da grade bez dozvole. Znam tog Vitu. Čovjek se javno hvali da je nekad kao poslanik pomogao Dodiku i da mu ovaj sada vraća. Tužno ako je to istina.

ODGOVORITE
Name

Ministar

18.01.2015 17:02

Crnadak, spremi se za Ministra policije. Brzo će ovi što su sad na vlasti da puknu pa će trebati biti spreman. da vam ne pobjegnu dok vi podijelite ministarstva. ti im znaš aferime, pa bi bilo najbolje da ti to preuzmeš. Valjda se ne bi pokvario. Ne djeluješ tako.

ODGOVORITE
Name

Drago

18.01.2015 17:17

U kojoj je to državi vlast zadužena za hvatanje kriminalaca. Valjda je to posao tužilaštva.

ODGOVORITE
Name

mirko

18.01.2015 17:35

Glupane jedan Bakirov!!!!!

ODGOVORITE
Name

Munja

18.01.2015 17:57

Sta treba da se uradi pa da se izvjestaci taj sporni audio zapis u aferi papak. Pa ta skupa oprema kupljena je s tim cikjem. Nema puno takvih slucajeva. Time bi se javnost umirila i sa nevinih (ma ko bio) skine sumnja. To ocigledno neko koci. Trbe samo otkriti ko i stvar ce biti jasna. Ili se ceka neki pogodan politicki trenutak pa da sve eksplodira

ODGOVORITE
Name

draga

18.01.2015 19:02

E crnadak, da vi malo ne brkate nadleznosti, a cini se i da vam princip podjele vlasti nije blizak! Ili narodu servirate tako,kontajuci da ce proci. Sramotno je koliko potcjenjujete inteligenciju sopstvenog naroda.To se odnosi na sve vas tzv politicare, ali nekako Pandurevicka tu prednjaci svojim bisernim izjavama.

ODGOVORITE
Name

vama

18.01.2015 19:09

Ako ne istjerate na cistac slucaj papaka a volio bi.Onda ste isti kao oni i leticete sa njima,narod ceka izvolite!?

ODGOVORITE
Name

CISTAČ ULICA

18.01.2015 19:16

Treba za sve lopove brezova metla. Da se niko ne provuče. A poslije desinfekcija da se neko njima ne zarazi

ODGOVORITE
Name

dragane

18.01.2015 20:32

Zna se funkcija zakonodavne, izvrsne i sudske vlasti. to je princip podjele vlasti i svaka od tih vlasti je samostalna, ne mogu politicari sprovoditi postupke za koje je nadlezno tuzilastvo i sud. Takodje se zna o cemu se odlucuje na niviu BiH, a o cemu na nivou RS! O cemu pricaju ovi ljudi! Pa skupstina BiH tog Dzaferovica moze da razrijesi duznosti kada god postoji inicijativa za koju glasa vecina poslanika, zato sto ga je ta ista skupstina tako i izabrala, njega ne biraju glasaci. To ne znaci da je on kriv. To sud odlucuje. Isto tako afera papak se ne moze rijesiti u NSRS, zato sto tu sud treba da utvrdi da li postoje elementi kr.djela. Pa tek onda se moze oduzeti mandat onima kojima je narod dao povjerenje, s obzirom da skupstina ne moze razrijesiti te ljudje jer ih skupstina ne bira.O cemu pricaju ovi politicari, da li namjerno ti rade misleci da du ljudi glupi ili sta. Pa zna se sta je u cijoj nsdleznosti.

ODGOVORITE
Name

haha

18.01.2015 20:41

Na svim portalim ima dva ili tri covjeka sa ko zna koliko laznih profila i imena sto brane SNSD-e...ako ste jos vi takvi ne pismeni ostali da branite rezim onda ova RS ima sansu...

ODGOVORITE
Name

prelaz

18.01.2015 21:49

Tuzbaaaa,opasna je to stvar .

ODGOVORITE
Name

draga

18.01.2015 22:01

Pa ako ces o pismenosti, nepismeni se pise zajedno, a ne odvojeno.

ODGOVORITE
Name

piperi

18.01.2015 22:10

Tebi plasi dijete, a meni plasi zenu.

ODGOVORITE
Name

mila

18.01.2015 22:23

SAMO NAPRIJED IGORE,A TU PRIČU KAKO SNSD BRANI REPUBLIKU PA SU JOŠ SAMO NAJGLUPLJI,NAROD JE OGORČEN NA NJIH,OGORČENOST SE GRANIČI SA MRŽNJOM,VIDIMO MI KAKO ONI NA TU JEFTINU NACIONALISTIČKU RETORIKU ŽIVE 15 GODINA,PO TRI PLATE LIJEŽU U KUĆU NIKO NIŠTA NE RADI, A ŽIVE KAO BOGOVI,MA OGORČENI SMO ILI BJESNI NA NJIH,ODLAZIMO TRBUHOM ZA KRUHOM,RADIMO NOĆ I DAN DA PREHRANIMO NAŠU DJECU, A ONI DIŽU KREDITE I NAMIČU SEBI I SVOJIMA I GLUME PATRIOTIZAM,PATRIOTA NE PATI SVOJ NAROD SA NAJNIŽOM PLATOM I PENZIJOM,ONI SU PROKLETI IDIOTI. LAKO ĆETE NAROD NAHRANITI, ALI PROKLETO ROĐENOG IDIOTA NE MOŽE NIKO NAHRANITI NJIHOVE SU OČI GLADNE,NJIHOV MOZAK JE GLADAN...ONI SU PROKLETI...

ODGOVORITE
Name

MA

18.01.2015 22:32

Ko će sav lopovluk procesuirati, pa treba nam sudija ko nekad vojske . Sve bivše kasarne da pretvorimo u zatvore malo je, a opet valja bagru hraniti. Jedino samo oduzimati imovinu i to odmah pa neka posle godinama dokazuju kako su je stekli, a ne obratno.

ODGOVORITE
Name

stici i uteci

18.01.2015 22:52

Nema kompromisa sa kriminalcima i lopovima ma iz koje parohije dolazili, samo ostro i na prvu loptu.

ODGOVORITE
Name

re draga

18.01.2015 23:01

Član 7. Zakona o sudu BIH (Krivična nadležnost) (1) Sud je nadležan za krivična djela utvrđena Krivičnim zakonom BiH i drugim zakonima Bosne i Hercegovine. (2) Sud je dalje nadležan za krivična djela utvrđena zakonima Federacije Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine kada ta krivična djela: a) ugrožavaju suverenitet, teritorijalni integritet, političku nezavisnost, nacionalnu sigurnost i međunarodni subjektivitet Bosne i Hercegovine; b) mogu imati ozbiljne reperkusije ili štetne posljedice na privredu Bosne i Hercegovine, ili mogu izazvati druge štetne posljedice za Bosnu i Hercegovinu ili mogu izazvati ozbiljnu ekonomsku štetu ili druge štetne posljedice izvan teritorije datog entiteta ili Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine. Upucujem vas na stav (2), tacku a) i trecu kvalifikaciju u njoj ugrozavanje "politicke nezavisnosti" sto kupovina poslanika sigurno jeste, pa mi recite ima li tu osnova za nadleznost i ubuduce se informisite prije nego sto pocnete pamfletariti u korist rezima.

ODGOVORITE
Name

bk

18.01.2015 23:49

Fataj bagru, ko god je krao neka ide aps !

ODGOVORITE
Name

haha

19.01.2015 07:37

hvala Draga...da dopunim recenicu....rezim podrzavaju nepismeni i Draga koja je pismena.

ODGOVORITE
Name

re Draga

19.01.2015 07:41

Zbog takvih kao vi zelim da ode Dodik i crveni.Da se to sve srusi.Samo da gledam kako patite od tuge sto su vas pobjedili Bosic i Ivanic.A ne vjerujem da ce tad biti bolje ali ni ovaj lopovluk ne vodi nigdje.

ODGOVORITE
Name

laki

19.01.2015 11:41

Sigurno ti i Dzaferovic na celu.

ODGOVORITE
Name

Serafim

19.01.2015 12:12

TUZILASTVO ce uraditi isto ono sto je uradilo i za hapsenje muslimana i Hrvata koji su pocinili zlocine nad Srbima. Doduse uradice nesto da nas posvadjaju jos vise BACICE KOST MEDJU KEROVE.

ODGOVORITE
Name

RE MILA

19.01.2015 12:25

TAJ ŠTO NE ZNA ŠTA JE, DA LI SRBIN DA LI CRNOGORAC. KO DA VIŠE BIĆU NJEGOV. SVE JE AMINOVAO KROZ SKUPŠTINU ŠTO JE DODIK POŽELEO. SAMO IH U ISTU SOBU (ZATVORSKU) PA NEKA IH TAMO.

ODGOVORITE
Name

Snouden replika za Miloša

19.01.2015 12:37

Milošev imaš lijepo ime ne znam zašto smatraš čovjeka izdajicom, jer misliš da su neki pojedinci iz SNSD-a veći Srbi koji su sjedili godinama u Sarajevu konkretno Spiric i Radmanović!Reci ću ti da nisu starac njih zanima novac i ko sta ponudi od masla kad se otvori Pandorinu kutija afera, a otvorile se onda će ti biti sve jasno o tom patriotizmu i srbovanju i velikim Srbima!?

ODGOVORITE
Name

Mico

19.01.2015 13:24

I u zatvoru ce im biti fino sve na vrijeme bolje ce im biti nego nama koji nemamo ni posla .Dorucak na vrijeme,rucak,vecera.

ODGOVORITE
Name

pika

19.01.2015 14:11

Opasne stvari se kuvaju,nesto bazdi.

ODGOVORITE
Name

ma jok

19.01.2015 22:08

ma jok, sve je to uvezano i upleteno.

ODGOVORITE
Name

Baba Marta

20.01.2015 06:20

Evo čitamo da se snsd raspada. Krenulo od Vasića, Radojičića...Znači, biće posla za tužilaštvo. Samo što ne treba čekati da oni sami sebe prijave. "VRANA VRANI OČI NE KOPA". Da li se završi onaj veliki novi zatvor na Kuli. Biće i on tijesan ako tužilaštvo bude ispravno radilo svoj poslao

ODGOVORITE
Name

Biografija

20.01.2015 06:54

Hoćemo da vidimo biografiju svakog našeg političara. Ono šta su radili od rođenja do dana današnjeg, i to da tu biografiju napišu, ne oni, nego njihove komšije i školski drugovi. Ne mislim tu na ovog Crnadaka, nego generalno

ODGOVORITE
Name

Rudar II

20.01.2015 06:58

Nisam znao ono za rudnik olova i cinka, ali znam da ovi što sad vode rudnik izvoze sve što valja u inostransvo i nemaju dobiti u RS. Ne plaćaju struju i porez i ne vraćaju dug državi. stare radnike otpustili a rade im ljudi sa biroa za zapošljavanje besplatno (na teret države). Opština od njih nema ništa osim možda neki podkupljeni opštinar. priča se da će se dići i otići kao oni iz Birača čim nagomilaju dug prema državi. ko ih uvede u sve ovo, ili iza tih vlasnika stoje naši vajni tajkuni, Tuga

ODGOVORITE
Name

Brčanska malta

20.01.2015 07:02

Lijepo je ovo čuti i pročitati, ali mi ne vidimo da se nešto mijenja i kad dođu novi. Samo narodna sloga državu spašava.

ODGOVORITE
Name

Božić bata

20.01.2015 07:08

Ima li nekih naznaka da mi narod na ulice izašao? Sve drugo su šuplje priče i bacanje narodu prašine u oči.

ODGOVORITE
Name

Serafim

20.01.2015 12:45

EVO tipicnog Srbskog mentaliteta ako ne mogu sa tobom ja cu protiv tebe, po onoj kadija te tuzi, kadija ti sudi, ovaj srbin kao sutrasnja potencionalna vlast od kadija trazi da oni nesto urade za njega, njegov narod i drzavu. Kadije mogu samo od njega i njemu slicnih da naprave Janjicara i da ih poturce ili poseku, kao sto su to cinili petsto godina po svim Srbskim zemljama.

ODGOVORITE
Name

pazi bandera

20.01.2015 21:26

Tanak si ti momčinoooo...

ODGOVORITE